Ολονύχτιες εργασίες στους Αγιούς Τριμιθιάς-Η επόμενη μέρα της καταστροφής

Μία-μία μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι Αγίων Τριμιθιάς μετά το καταστροφικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου που σάρωσε τα πάντα στο διάβα του.
Οι τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν μεταξύ άλλων σε οικίες, σε κτηνοτροφικές και γεωργικές μονάδες και στο οδικό δίκτυο, θα καταγραφούν το πρωί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για επιδιόρθωση των οικιών των κατοίκων της περιοχής.
Εξάλλου, από χθες πέραν των υλικών ζημιών η περιοχή έμεινε και χωρίς ρεύμα. Σύμφωνα με την Χριστίνα Παπαδοπούλου, εκπρόσωπο τύπου της ΑΗΚ η Αρχή Ηλεκτρισμού δούλευε πυρετωδώς καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας και έχουν μείνει ακόμα λίγα υποστατικά μέχρι να επαναφερθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση.
Από την πλευρά τους οι κάτοικοι του χωριού έζησαν τον απόλυτο τρόμο στο πέρασμα του ανεμοστρόβιλου, ο οποίος μπήκε από την μια πλευρά του χωριού και βγήκε από την άλλη, σκορπώντας στους επτά ουρανούς ότι βρέθηκε στο διάβα του.
Όσων μάλιστα οι οικίες τους υπέστησαν σοβαρές καταστροφές, διανυκτέρευσαν χθες σε φιλικά σπίτια ή ξενοδοχεία.
Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο Δήμαρχος των Αγίων Τριμιθιάς Γιώργος Ιακώβου, τόνισε ότι «ήταν ένα πρωτοφανές περιστατικό στα χρονικά της κοινότητας. Μάλιστα σε περιοχή της κοινότητας, όλα τα σπίτια υπέστησαν μεγάλες ζημιές».

Εκτιμά ακόμα ότι οι ζημιές ίσως να φτάνουν ακόμα και το ένα εκατομμύριο ευρώ.

 

 
 Στους Αγιούς Τριμιθιάς βρέθηκε χθες και ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίονος Πετρίδης, ο οποίος είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον κοινοτάρχη των Αγίων έτσι ώστε να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στους κατοίκους.
 

Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ είχε απειλήσει να βομβαρδίσει τη Μόσχα αν ο Πούτιν επιτεθεί στην Ουκρανία-Ηχητικό ντοκουμέντο
Ξεσπούν οι γονείς του 21χρονου OYKα που πέθανε σε άσκηση-«Το παιδί μας δολοφονήθηκε από καψόνι στην πισίνα»
Απορρίφθηκε από τον Εφέτη Ανακριτή το αίτημα πραγματογνωμοσύνης στους μετασχηματιστές για τα Τέμπη
Βούληση για ενίσχυση διμερούς συνεργασίας εξέφρασε ο Πρόεδρος στον Αούν-Τον προσκάλεσε στη Διάσκεψη Ηγετών
«Σκότωνα τα παιδιά με τα χέρια, γιατί έβγαινα εκτός εαυτού, θόλωνα»-Τι είπε στην ομολογία της η Μουρτζούκου
Αίτημα αλλαγής συνθηκών κράτησης Αϊκούτ υποβλήθηκε στο Κακουργιοδικείο
Διοργάνωσε ανοιχτή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τα ναρκωτικά ο ΔΗΣΥ-Κάλεσμα για εθνικό διάλογο
Σκληρή επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για την απόφαση Αγγελίδη-«Ανίερη παρέα με Ειρήνη και Οδυσσέα, στρατηγική διάλυσης»
Ομολόγησε τις δολοφονίες βρεφών η Μουρτζούκου-«Όταν τσακωνόμουν με τη μάνα μου, ήθελα να κάνω κακό»
Συνελήφθη αστυνομικός για επίθεση, απειλές και παρενοχλητική παρακολούθηση