Σ. Αγγελίδης: Η ΚΔ δεν συμβιβάζεται με την παρούσα κατάσταση πραγμάτων

Το σαφές μήνυμα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν συμβιβάζεται με την παρούσα κατάσταση πραγμάτων και ότι η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη και απόλυτη ότι η τωρινή κατάσταση είναι απαράδεκτη, παράνομη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αποδεκτή λύση του κυπριακού, έστειλε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης.

Ο κ. Αγγελίδης στον επιμνημόσυνο λόγο του στο μνημόσυνο των ηρώων του Νέου Χωρίου Πάφου  Γεώργιο Στυλιανού,  Βάσο Παναγή και Γεώργιου Αναστάση, που τελέστηκε σήμερα  στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά στο Νέο Χωριό Πάφου ανέφερε πως χρέος προς την ιστορία μας,  τους ήρωες μας και  τα παιδιά μας είναι να παραμείνουμε  ακλόνητοι και αμετακίνητοι στον αγώνα μας, μέχρι να πετύχουμε μια έντιμη, δίκαιη και αξιοπρεπή διευθέτηση που θα αποκαθιστά το δίκαιο στο νησί μας.

Μία λύση, όπως αναφέρεται η οποία θα διασφαλίζει πως η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Διζωνική Δικοινοτική  Ομοσπονδία, θα οδηγεί σε ένα νέο καθεστώς πλήρως απαλλαγμένο από αναχρονιστικές εγγυήσεις και παρουσία ξένων στρατευμάτων.

Μία λύση συνέχισε ο ΥΠΑΜ,  η οποία θα επανενώνει τον τόπο μας και θα αποκαθιστά το διεθνές δίκαιο, αλλά και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία απολαμβάνει στη βάση του ευρωπαϊκού κεκτημένου ο κάθε πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και τα οποία η Τουρκία καταπατεί για 44 ολόκληρα χρόνια μέσα από την παράνομη κατοχή της Κύπρου.

Στόχος μας είπε , είναι μια βιώσιμη λύση που θα εξασφαλίζει τη φυσική και εθνική επιβίωση των σημερινών και των μελλοντικών γενεών των νόμιμων κατοίκων του νησιού μας σε μια Κύπρο ελεύθερη, ανεξάρτητη και κυρίαρχη, με όλους τους πολίτες της να ζουν και να δημιουργούν σε συνθήκες ασφάλειας, συνεργασίας και ευημερίας.

Πρόσθεσε πως ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι αποφασισμένος και έτοιμος να συμμετέχει σ’ ένα νέο κύκλο διαπραγματεύσεων, ώστε μέσω ενός ειλικρινούς διαλόγου να καταλήξουμε σε μια λύση στη βάση των ψηφισμάτων και αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και των αρχών, των αξιών και του κεκτημένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Αναφερόμενος στους ήρωες του Νέου Χωρίου είπε πως οι Γεώργιος Στυλιανού,  Βάσος Παναγή και  Γεώργιος Αναστάση, ο κ. Αγγελίδης  ωθούμενοι από τα υψηλά τους οράματα και με πίστη στη δίκαιη και παλλαϊκή απαίτηση του Κυπριακού Ελληνισμού για ελευθερία και Ένωση με τη μητέρα πατρίδα, προσέφεραν στο ιερό θυσιαστήριο του έθνους ό,τι πιο πολύτιμο είχαν: τη νεανική ζωή τους.

Σε κάθε μάχη, σε κάθε δοκιμασία, τα παλληκάρια της ΕΟΚΑ δίδαξαν ότι είναι με τις πράξεις και με τα έργα που κερδίζονται τα μεγάλα και τα σπουδαία, είναι με τον ιδρώτα και το αίμα που γράφονται οι πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας του Κυπριακού Ελληνισμού, κατέληξε ο Υπουργός Άμυνας.

Δειτε Επισης

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ελεύθερων Ακριτικών και Ημικρατεχόμενων Δήμων δέχθηκε ο Πρόεδρος
Μετέφεραν χιλιάδες «μαϊμού» προϊόντα με πλοίο από την Ελλάδα στη Λεμεσό
Έσπασαν το δάκτυλο αστυνομικού στην Αγία Νάπα γιατί τους έκανε συστάσεις για τη συμπεριφορά τους
Ψάχνουν αν εμπλέκεται τρίτο όχημα στο θανατηφόρο με τον 21χρονο-Πετάχτηκε από το παράθυρο η συνοδηγός
Είχε γίνει καταγγελία και τους παρέπεμψε στο Κτηματολόγιο η Αστυνομία-Νέες πληροφορίες για την απόπειρα φόνου
Επιχείρησαν να πετάξουν με λαθραία τσιγάρα και κατέληξαν με χειροπέδες-Εντοπίστηκαν και σε οικία στη Λεμεσό
Αναμένει έρευνα για τη φωτιά στο βαν το ΥΠΑΜ-«Γίνεται για 11 χρόνια το σχέδιο διακίνησης εθνοφρουρών, γίνονται έλεγχοι»
Επίσημη επίσκεψη της υπουργού Μεταφορών του Ισραήλ στην Κύπρο
Εν κινήσει μοτοσικλέτα τυλίχθηκε στις φλόγες στη Λεμεσό-Επεκτάθηκε σε ξηρά χόρτα η φωτιά
Διασώθηκε γυναίκα που τραυματίστηκε σε παραλία-Σκάφος της Λιμενικής την παρέδωσε σε ασθενοφόρο