Αλλαξαμε την ατζέντα του Κυπριακού

Στο Κυπριακό αναφέρθηκε ο παραιτηθείς Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς, κατά την τελετή παράδοσης του Υπουργείου στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
 
Όπως είπε ο κ. Κοτζιάς στην δική του τετραετή υπηρεσία στο Υπουργείο εξωτερικών κατάφεραν να αλλάξουν την ατζέντα του Κυπριακού και να θέσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων. Όπως πρόσθεσε ο παραιτηθείς Υπουργός, ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ παραδέχθηκε πως η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί να υπάρχει. Επίσης, είπε, διασφαλίστηκε ότι ο επόμενος γύρος των διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσει από πολύ ορθότερες και πραγματιστικές θέσεις.
 
Αναφερόμενος στην πολιτική του Νίκου Κοτζιά στο Κυπριακό ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε: «Φτάσαμε πολύ κοντά σε δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Ο κ. Κοτζιάς κατάφερε να άρει από πάνω μας της τη ρετσινιά της μη λύσης του Κυπριακού. Δίκαιη και βιώσιμη λύση σημαίνει πρώτα απ` όλα κατάργηση των εγγυήσεων, των παρεμβατικών δικαιωμάτων τρίτων χωρών και βεβαίως αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι το Κυπριακό είναι πρώτα και κύρια ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής ξένων στρατευμάτων».
 
Ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρθηκε και στην υπόθεση του οικοπέδου που παραχωρήθηκε από την Μονή Κύκκου για την ανέγερηση της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Λευκωσία, λέγοντας πως κατά την θητεία του το ελληνικό κράτος κέρδισε πάλι το εν λόγω οικόπεδο αξίας 10 εκ. και με τη στήριξη της Μονής Κύκκου και του Ηγούμενού της Νικηφόρο.

Δειτε Επισης

Πολύρωρη δικαστική διαδικασία για την κράτηση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Διαφοροποίηση ρόλων και ενστάσεις συνηγόρων
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε εκκλησία και προσπαθεί να πυροβολήσει ιερέα
Διάβασαν στην ομηρική διάλεκτο και σε δώδεκα γλώσσες απόσπασμα του Αναστάσιμου Ευαγγελίου
Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν-Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σε χωριστές συναντήσεις την Τετάρτη
Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ και Χαμάς-Επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Ράφα
Χειροπέδες σε άλλους δύο για το «Δημητρούι»-Ο ένας κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών
Ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας ανήμερα του Πάσχα-Έφυγαν με διαφορά τρία χρόνια μάνα και γιος
Έκαψαν τον Ιούδα στον Τολό-Εντυπωσιακό σόου με βεγγαλικά από τις βάρκες (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Παραλίγο τραγωδία στην Ελλάδα-Πόρτα σχολείου καταπλάκωσε εξάχρονο
Με νομοσχέδιο εντάσσει τη «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία ο Ερντογάν-Αντιδρά η αντιπολίτευση