Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν τα ελληνικά F-16 που συμμετείχαν στην παρέλαση

Δεν έχασαν την ευκαιρία να δείξουν για ακόμη μια φορά τις προθέσεις τους τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο οι πιλότοι της τουρκικής αεροπορίας.
 
Αυτή τη φορά σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του militaire.gr Πάνο Καρβουνόπουλο τουρκικά μαχητικά «έστησαν καρτέρι» στα ελληνικά F-16 δυτικά της Πάφου με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν αερομαχίες και αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών από οκτώ ελληνικά.
 
Σημειώνεται πως δυτικά της Κύπρου διεξάγεται πολυεθνική άσκηση στην οποία συμμετέχουν και τουρκικά πλοία.
 
Τα οκτώ ελληνικά F-16, βρέθηκαν αντιμέτωπα με τα ραντάρ των τουρκικών πολεμικών πλοίων και τρία ζεύγη τουρκικών F-16, δυτικά της Κύπρου.
 
Τα έξι ελληνικά αεροσκάφη ενεπλάκησαν σε αερομαχίες με τα τουρκικά και άνοιξαν εύκολα τον δρόμο για τα δύο F-16 που είδαμε να πετούν χαμηλά πάνω από τη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια της παρέλασης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Οι δαίμονες της ΕΔΕΚ, η επιβολή ατζέντας στον Αναστασίου και η απομάκρυνση του στόχου επανένταξης
ΥΠΕΞ: Η Κύπρος επαναβεβαιώνει ισχυρή υποστήριξη προς FAO για εξάλειψη της πείνας
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»
Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου
Τσαλαπατά το Κυπριακό για να κάνει «προεκλογική» ο Τατάρ-Ανεβάζει την ένταση της μουρμούρας συνεχώς
Με Μορφάκη Σολομωνίδη, Πάμπο Χριστοδούλου και Ανδρέα Σιήκκη ολοκληρώθηκε η ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ
Στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ αναφέρθηκε ο ΠτΔ σε γεύμα Πολωνού Πρέσβη
Προσπαθεί να τα μαζέψει η Βρετανία-«Δεν είναι νομοσχέδιο η πρόταση για απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα»