Απειλεί θεούς και δαίμονες για Κύπρο και Αιγαίο ο Ερντογάν

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε κανένα να σφετεριστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος και σήμερα για δεύτερη μέρα στην Κύπρο και το Αιγαίο. 

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «όλοι πρέπει να δουν και να γνωρίζουν ότι τίποτα δεν μπορεί να πετύχει σε αυτή την περιοχή χωρίς την Τουρκία».
 
«Το ίδιο ισχύει και γι’ αυτά που είναι σε εξέλιξη γύρω από την Κύπρο και το Αιγαίο. Αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να κινηθούν χωρίς την Τουρκία και μάλιστα εναντίον της Τουρκίας σύντομα θ’ αντιληφθούν ότι λανθάνονται.
 
Δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα και τα συμφέροντα κανενός, αλλά δεν επιτρέπουμε και σε κανέναν να σφετεριστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας. Κοιτάζοντας την ιστορία 1000 χρόνων μας όλοι θα δουν ότι δεν υπάρχει καμιά θυσία που να μην μπορούμε να την κάνουμε όταν αφορά το μέλλον του κράτους και του λαού μας», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Για τις επαφές του στην Γερμανία ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ήταν εποικοδομητικές.
 
«Δεν μπορώ να πω ότι συμφωνήσαμε σε όλα τα θέματα. Μετά από αυτή την επίσκεψη είμαι βέβαιος ότι οι σχέσεις μας με τη Γερμανία θα ακολουθήσουν πιο θετική πορεία», ανέφερε.

Αναφερόμενος στις επαφές του στην Νέα Υόρκη στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι είχε συναντήσεις με ηγέτες 14 χωρών με τους οποίους συζήτησε τις διμερείς τους σχέσεις και περιφερειακά ζητήματα.
 
Πρόσθεσε ότι πρότεινε στις θρησκευτικές και εθνοτικές ομάδες στις ΗΠΑ με τις οποίες συναντήθηκε να έχουν πιο αποτελεσματική συμβολή στη χώρα και απηύθυνε έκκληση στους επιχειρηματίες ΗΠΑ να κάνουν επενδύσεις στην Τουρκία. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ερντογάν: Χωρίς την συγκατάθεση της Τουρκίας, ούτε βήμα στην Κύπρο
 

Δειτε Επισης

Βλέπει πρώτα τον Τατάρ και μετά τον Πρόεδρο η Ολγκίν-Θα ενημερώσει για τις επαφές της πριν την πενταμερή
Επανήλθαν οι Οικολόγοι, ζητούν παραίτηση ή παύση Αγγελίδη-«Πρέπει να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη»
Επενδύει στην πρωτοβουλία Γκουτέρες για πολυμερή η Κυβέρνηση-«Η τουρκική πλευρά δεν δημιουργούνται ρεαλιστικές προσδοκίες»
Βλέπει Ολγκίν τη Δευτέρα ο Χριστοδουλίδης-Ενημερώνει τα ΗΕ ο Στιούαρτ για τελευταία φορά
Απαντά στις επικρίσεις για τη συνέντευξη Τατάρ ο Φειδίας-«Δεν τον αναγνωρίζω ως "πρόεδρο", αλλά ούτε το "προεδρικό"»
Ο… Συναγερμός του Αναστασιάδη, οι ανησυχητικές τάσεις για το κόμμα και οι ευθύνες της Αννίτας Δημητρίου
Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο
Επιμένει ο Τατάρ-Απηύθυνε έκκληση σε Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας για άρση της «απομόνωσης» Τ/κ
Ο Όζτσιναρ συμμετείχε σε συνεδρίαση του ΣτΕ μεταδίδουν τα κατεχόμενα