Όταν το ρομπότ Nicky συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας (pics)

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης (6-21 Οκτωβρίου 2018), εντάσσεται στα πλαίσια ενός παγκόσμιου κινήματος που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την επίλυση προβλημάτων μέσω του προγραμματισμού.  Το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας συμμετέχοντας στην Εβδομάδα Κώδικα της Ε.Ε. διοργάνωσε την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018, ένα πρωτοποριακό και άκρως ενδιαφέρον Εργαστήριο με θέμα: «Μαθαίνω Προγραμματισμό με το παιδί μου».  Στο εργαστήριο αυτό γονείς και παιδιά είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ψηφιακή δημιουργικότητα και την κωδικοποίηση.

Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου, τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και με τη συνοδεία των γονιών τους,  πέρασαν από διάφορους σταθμούς δραστηριοτήτων, μέσω των οποίων προγραμμάτισαν, ρύθμισαν, σχεδίασαν, κατασκεύασαν και ολοκλήρωσαν εντολές με τη χρήση εκπαιδευτικών ρομπότ, όπως pro-bot,  bee-bot , Meet Edison, Lego WeDo 2.0 , Lego Mindstorms NXT καθώς και το λογισμικό πρόγραμμα Scratch.
Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Χαμπιαούρης, η Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης κ. Άννα Βιολάρη  και η Οικεία Επιθεωρήτρια κ. Αντρούλα Χρίστου-Γεωργίου.
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όλους τους παρευρισκόμενους, καθώς μέλη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας μετά από συνεννόηση με τον Σύνδεσμο Γονέων, μετέφεραν στο σχολείο τη  NICKY, το ρομπότ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και παρουσίασαν εν συντομία μερικές από τις πολλές προγραμματισμένες  δραστηριότητές του.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ανθρωποειδές ρομπότ, να το επεξεργαστούν, να συνομιλήσουν αλλά και να παίξουν μαζί του! Οι μιμήσεις, το μουσικό ταλέντο, οι γνώσεις και η χαριτωμένη εμφάνιση της NICKY, κέρδισαν τις εντυπώσεις όλων, μικρών και μεγάλων, και πρόσθεσαν μία ξεχωριστή πινελιά στην επιτυχία της Ημερίδας.

Δειτε Επισης

Πεζεσκιάν: Δεν είμαστε εμείς οι επιτιθέμενοι, δεν έχουμε καμία πρόθεση για πυρηνικά όπλα
Το Ιράν χρησιμοποίησε νέα μέθοδο κάνοντας τα ισραηλινά αμυντικά συστήματα να στοχεύουν το ένα το άλλο
Ευχαρίστησε τον Μόντι για τη διαχρονική στάση της Ινδίας στο Κυπριακό ο Πρόεδρος
ΒΙΝΤΕΟ: Υποδέχθηκε τον Μόντι στο Προεδρικό ο Χριστοδουλίδης
Ποιες πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν έπληξε το Ισραήλ-Πόση ζημιά τους προκάλεσε
Επιτέθηκαν και λήστεψαν 24χρονο στη Λάρνακα-Χειροπέδες στην 16χρονη... αρχηγό
Καραμπόλα τριών οχημάτων στην Πάφο-Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα
Κρυμμένος σε υπόγειο καταφύγιο ο Χαμενεΐ και η οικογένειά του-Η αποκάλυψη για σχέδιο δολοφονίας και ο ρόλος του Τραμπ
Με δικηγόρο τον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη καταθέτει την Παρασκευή ο Οδυσσέας
ΒΙΝΤΕΟ: Αεροδιακομιδή ασθενή από επιβατικό πλοίο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού