Προβλήματα από τις αγοραπωλησίες οχημάτων χωρίς μεταβίβαση

Το τελευταίο διάστημα γίνονται αγοραπωλησίες οχημάτων χωρίς να συμπληρώνεται η μεταβίβαση ιδιοκτησίας στους νέους ιδιοκτήτες, με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) να επισημαίνει τα προβλήματα που ανακύπτουν.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, αποτέλεσμα της αδιαφορίας αυτής είναι η δημιουργία πολλών και σύνθετων προβλημάτων στους πωλητές οχημάτων, όπως η εμπλοκή των νέων αγοραστών σε δυστυχήματα, η παράνομη στάθμευση και άλλων τροχαίων αδικημάτων που καλούνται να υποστούν τις συνέπειες.
 
Προστίθεται ότι τα προβλήματα αυτά αναμένεται να πολλαπλασιαστούν με την επικείμενη λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης, γιατί τα εξώδικα και οι βαθμοί ποινής θα αποστέλλονται στον εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη, δηλαδή στον πωλητή αντί στον αγοραστή εάν η μεταβίβαση ιδιοκτησίας δεν ολοκληρωθεί.  
 
Οι ιδιοκτήτες - πωλητές οχημάτων καλούνται να φροντίζουν να γίνεται η μεταβίβαση της ιδιοκτησίας στους νέους αγοραστές προτού παραδώσουν το όχημα τους, να εκδίδουν έστω και απλή ενυπόγραφη παραλαβή του οχήματος από τον αγοραστή και να ενημερώνουν το ΤΟΜ για την πώληση του οχήματος, συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο του Τμήματος «Γνωστοποίηση Αλλαγής Ιδιοκτησίας».

Τέλος, αναφέρεται ότι οι νέοι ιδιοκτήτες–αγοραστές των οχημάτων έχουν υποχρέωση άμεσα να φροντίζουν για τη μεταβίβαση του οχήματος στο όνομά τους, σύμφωνα με τις πρόνοιες των περί Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεων Κανονισμών του 1984, όπως αυτοί τροποποιήθηκαν μέχρι σήμερα.
 
Πηγή ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία