Κανένα επεισόδιο με το Barbaros, λέει το ελληνικό ΓΕΕΘΑ

Για επεισόδιο ανάμεσα στο τουρκικό ερευνητικό Barbaros και ελληνική φρεγάτα χτες το βράδυ μιλούν τουρκικά ΜΜΕ.

Διαβάστε εδώ: Χτυπά κόκκινο ο υδράργυρος στην κυπριακή ΑΟΖ

Τουρκικές ιστοσελίδες κάνουν λόγο για «παρενόχληση» από πλευράς του ελληνικού πλοίου, ισχυριζόμενες ότι το «περιστατικό» έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα, παραβιάζοντας το διεθνές ναυτικό δίκαιο.

Συγκεκριμένα,σύμφωνα με το πρακτορείο Αναντολού, τα ξημερώματα της Πέμπτης, φρεγάτα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, παρενόχλησε το ερευνητικό σκάφος. 

Το περιστατικό έληξε, σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, όταν επενέβησαν πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού που βρίσκονταν στην περιοχή.

Από την πλευρά της η Αθήνα διέψευσε την ύπαρξη επεισοδίου μεταξύ του τουρκικού ερευνητικού Barbaros και ελληνικής φρεγάτας.

Σε επικοινωνία του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η ελληνική πλευρά σημειώνει ότι δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο και αποδίδει τα δημοσιεύματα σε πρόθεση της Άγκυρας να στηθεί σκηνικό έντασης.

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ βάζει φρένο σε όσους θέλουν να επιστρέψουν μέσω Αθήνας και Λάρνακας
Κοινή Διακήρυξη εταιρικής σχέσης υπογράφουν τη Δευτέρα Κύπρος και Ινδία
Ανάστατοι και στα κατεχόμενα λόγω της κατάστασης Ισραήλ με Ιράν-Συνεδρία για θέματα ασφαλείας
Έρχεται Κύπρο τη Δευτέρα ο Δένδιας-Συνάντηση με Πάλμα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφτασε στην Κύπρο ο Πρωθυπουργός της Ινδίας-«Ένα νέο κεφάλαιο σε μια στρατηγική συνεργασία χωρίς όρια»
Τα είπαν τελικά τηλεφωνικώς Χριστοδουλίδης και Νετανιάχου-Τόνιζε την άμεση ανάγκη για αποκλιμάκωση
Κωνσταντίνος Ιωάννου: Προετοιμαζόμαστε εντατικά για τη διευρυμένη διάσκεψη στη Νέα Υόρκη
Στενό φίλο και σημαντικό εταίρο χαρακτήρισε την Κύπρο ο Μόντι-Οι αναφορές του για την προσεχή επίσκεψη
Ετοιμάζεται για τηλεφώνημα Νετανιάχου ο Χριστοδουλίδης -«Μας ζήτησε το Ιράν να μεταφέρουμε μήνυμα»
Ζήτησε έκτακτη συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ ο Κόμπος-Στο επίκεντρο η κλιμακούμενη κατάσταση στη Μέση Ανατολή