Στην Κύπρο την 1η Νοεμβρίου ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Στην Κύπρο την 1η Νοεμβρίου θα βρεθεί ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουές Μίτσελ, όπου θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
 
Μιλώντας σε Έλληνες και Κύπριους δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον ο κ. Μίτσελ προανήγγειλε την επίσκεψη του στο νησί μας, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία της χώρας του να έχει εντονότερη παρουσία στην περιοχή μας.
 
Ο Αμερικανός υφυπουργός ανακοίνωσε οτι οι ΗΠΑ θα συμμετέχουν και στην τριμερή συνεργασία της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ.
 
Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η Ελλάδα και η Κύπρος είναι πολύ σημαντικές στη στρατηγική μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Έχουμε τον αμερικανικό-ελληνικό στρατηγικό διάλογο, θα ταξιδέψω στην Κύπρο σε λίγες μέρες και αυτό που πραγματικά προσπαθούμε να κάνουμε είναι οι ΗΠΑ να είναι περισσότερο παρόντες όχι μόνο σε διμερές επίπεδο με τις χώρες αυτές, αλλά και στη συνεργασία με την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ. Νομίζω ότι είναι καλό να δούμε την Ανατολική Μεσόγειο ως σύνορο και ένα πολύ ευάλωτο σύνορο. Έχουμε την ενισχυμένη παρουσίας της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, νομίζω ότι πρέπει να μας απασχολήσει το γεγονός ότι το Ιράν θέλει επίσης ένα παράθυρο στη Μεσόγειο. Συνεπώς, εργαζόμαστε για την ενίσχυση των σχέσεων με τις σταθερές δημοκρατίες στην περιοχή αυτή» .

Πηγή:hellasjournal.com

Δειτε Επισης

Το θέμα των οδοφραγμάτων και τη διάνοιξη της διόδου Πυροΐου θα θέσει ο Πρόεδρος στη πενταμερή
Εξέφρασε εκ νέου ελπίδα για πρόοδο στο Κυπρικό η Ολγκίν μετά τη συνάντηση με τον Τατάρ
Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ελεύθερων Ακριτικών και Ημικρατεχόμενων Δήμων δέχθηκε ο Πρόεδρος
Επίσημη επίσκεψη της υπουργού Μεταφορών του Ισραήλ στην Κύπρο
Βλέπει πρώτα τον Τατάρ και μετά τον Πρόεδρο η Ολγκίν-Eνημερώνει για τις επαφές της πριν την πενταμερή
Επανήλθαν οι Οικολόγοι, ζητούν παραίτηση ή παύση Αγγελίδη-«Πρέπει να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη»
Επενδύει στην πρωτοβουλία Γκουτέρες για πολυμερή η Κυβέρνηση-«Η τουρκική πλευρά δεν δημιουργούνται ρεαλιστικές προσδοκίες»
Βλέπει Ολγκίν τη Δευτέρα ο Χριστοδουλίδης-Ενημερώνει τα ΗΕ ο Στιούαρτ για τελευταία φορά
Απαντά στις επικρίσεις για τη συνέντευξη Τατάρ ο Φειδίας-«Δεν τον αναγνωρίζω ως "πρόεδρο", αλλά ούτε το "προεδρικό"»
Ο… Συναγερμός του Αναστασιάδη, οι ανησυχητικές τάσεις για το κόμμα και οι ευθύνες της Αννίτας Δημητρίου