Άλλα λέει η Μέι άλλα η Πρόεδρος της Λιθουανίας για τις εξελίξεις στο Brexit

Η Πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκρυμπαϊσκάιτε δήλωσε σήμερα προσερχόμενη στο δείπνο των ηγετών για το brexit στις Βρυξέλλες, ότι δεν πρόκειται σήμερα να υπάρξει καμία θετική εξέλιξη ως προς την επίτευξη συμφωνίας, προβλέποντας ότι απλά θα ακουστούν κάποιες δηλώσεις. Σημείωσε μάλιστα ότι αναμένει και νέες συνόδους κορυφής για το θέμα, εξηγώντας ότι το Λονδίνο πρόσφατα απέρριψε "συμβιβαστική πρόταση που είχε επιτευχθεί".

Από την πλευρά της, προσερχόμενη στο δείπνο, η Τερέζα Μέι, απέφυγε να απαντήσει για το αν έχει φέρει κάποια νέα πρόταση μαζί της, κάνοντας για "πολύ καλή πρόοδο από το Σάλτσμουργκ", παραδεχόμενη ωστόσο ότι υπάρχει πρόβλημα με το λεγόμενο backstop για την αποφυγή σκληρού συνόρου στη Β.Ιρλανδία.

Η Τ. Μέι δεν απάντησε και για το αν και κατά πόσο θα δεχθεί ένα ακόμα έτος "μετάβασης" για την έξοδο του ΗΒ από την ΕΕ. Αντιθέτως επέμεινε πως όλοι γύρω από το τραπέζι, θέλουν να επιτευχθεί συμφωνία για την νήσο της Ιρλανδίας, τονίζοντας ότι με σκληρή δουλειά αυτό είναι πιθανό και εφικτό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νεκροί και αγνοούμενοι από κατάρρευση γέφυρας σε τουριστικό προορισμό στην Ινδία
Ανάλυση: Έτσι μπορεί να σβήσουν οι φλόγες της σύγκρουσης Ισραήλ-Ιράν στη Μέση Ανατολή
Δύο αερόστατα συγκρούστηκαν στην Τουρκία-Ένας νεκρός και 19 τραυματίες
Τέσσερις γυναίκες από την ίδια οικογένεια νεκρές από ιρανικό πύραυλο στο βόρειο Ισραήλ
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τα ιρανικά πλήγματα στο Ισραήλ-Νέοι βομβαρδισμοί στην Τεχεράνη
Το πυρηνικό βουνό του Ιράν που «στοιχειώνει» το Ισραήλ
Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση, απειλές Τραμπ σε Ιράν-Προειδοποιεί με αντίποινα
Αναζητούν τον δράστη της δολοφονίας Δημοκρατικής βουλετού στη Μινεσότα-Πρώην υπάλληλος του κυβερνήτη
Συνετρίβη ελικόπτερο με 6 επιβαίνοντες στην Ινδία-Έχασε την πορεία του λόγω της κακοκαιρίας
Τουλάχιστον 41 νεκροί σε επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας