Το κοριτσάκι που η καρδιά του σταμάτησε για 22 λεπτά έγινε ενός έτους

Ενός έτους έγινε το κοριτσάκι που οι γιατροί χαρακτήρισαν παιδί-«θαύμα» καθώς η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά για 22 ολόκληρα λεπτά.

Το κοριτσάκι, η Λάσεϊ Σέριφ γεννήθηκε στο Νοσοκομείο Σαιν Τζορτζ στο Λονδίνο. Η γέννησή της ήρθε πρόωρα κατά τρεις μήνες και το βάρος της ήταν μόλις 635 γραμμάρια. Όταν έγινε πέντε ημερών, υπέστη δύο φορές καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια έκτακτης χειρουργικής επέμβασης.

Οι γονείς του μικρού κοριτσιού, η Λουίζ και ο Φίλιπ, ήταν προετοιμασμένοι για τα χειρότερα. Όμως η μικρή τους διέψευσε και ενάντια σε κάθε προσδοκία, κατάφερε να ζήσει.

Οι γιατροί του νοσοκομείου είναι αισιόδοξοι και υποστηρίζουν ότι η Λάσεϊ θα αναπτυχθεί και θα μπορέσει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.
Η Λάσεϊ γεννήθηκε με καισαρική στο νοσοκομείο Σαιν Πίτερ. Όμως την πέμπτη ημέρα της ζωής της, έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο Σαιν Τζορτζ, καθώς αντιμετώπιζε μια σοβαρή πάθηση του εντέρου.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, η καρδιά της σταμάτησε να χτυπά για 12 λεπτά πριν οι γιατροί καταφέρουν να την σταθεροποιήσουν. Και λίγο μετά, η καρδιά της σταμάτησε και πάλι να λειτουργεί – αυτή τη φορά για άλλα 10 λεπτά.

Το κοριτσάκι έμεινε 111 μέρες στο νοσοκομείο
Το διάστημα μετά τις εγχειρήσεις ήταν δύσκολο τόσο για τη μικρή όσο και την οικογένεια. Το κοριτσάκι έδειχνε να βελτιώνεται σταδιακά μέρα με τη μέρα, ωστόσο στην 13η ημέρα χειροτέρευσε.

Η Λάσεϊ κατάφερε να πάει σπίτι της στις 3 Φεβρουαρίου 2018, μετά από 111 μέρες νοσηλείας και ένα τρίωρο ταξίδι, ενώ τον περασμένο μήνα υπεβλήθη σε νέα επέμβαση.

«Η Λάσεϊ είναι μαχήτρια»
Οι γιατροί γιορτάζουν μαζί με την οικογένεια τα γενέθλια της Λάσεϊ. Ο Τόμας Μπριν ανέφερε ότι η μικρή είναι «ξεκάθαρα μια μαχήτρια» και πρόσθεσε ότι την υποστήριξαν με κάθε τρόπο. Όμως, ήταν η ίδια που τα κατάφερε, πηγαίνοντας ενάντια στα προγνωστικά. «Είναι ένα αξιοθαύμαστο μικρό κορίτσι», ανέφερε.

Δειτε Επισης

Τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε η προεδρία του Λιβάνου
Δέσμευσαν τεμάχια για ανέγερση σχολείων που δεν έγιναν ποτέ-Έκθεση της Επ. Διοικήσεως με παράπονα ιδιοκτητών
ΥΠΑΝ: Προς όφελος των εκπαιδευτικών το νέο σύστημα αξιολόγησης-Θα το μελετήσουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις
Πρότεινε στον Πρόεδρο να μας δώσουν νερό από τον παράνομο αγωγό ο Τατάρ
Κάθειρξη 25 ετών για 15χρονο από τη Φλόριντα που βίασε 91χρονη γειτόνισσά του
Μόνιμο Δικαστήριο των Λαών: Εγκλήματα Τουρκίας σε Κύπρο και Κουρδιστάν-Η ιστορία κλαίει και ζητά δικαιοσύνη»
Μόνιμο Δικαστήριο των Λαών: Εγκλήματα Τουρκίας σε Κύπρο και Κουρδιστάν-Η ιστορία κλαίει και ζητά δικαιοσύνη»
Δυο πρόσωπα απουσιάζουν από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία
Σε ετοιμότητα η Κύπρος για σεισμό και τσουνάμι-Τα μέτρα πρόληψης και προστασίας
Υπό τετραήμερη κράτηση 37χρονος για απόπειρα φόνου στη Λεμεσό-Τον έβρισε και τον κτύπησε με το όχημα του