Τέσσερις τραυματίες από επίθεση με μολότοφ σε αστυνομικό σταθμό στην Ελλάδα

 
Καζάνι που βράζει είναι η Ελληνική Αστυνομία, μετά και την θρασύτατη επίθεση με μολότοφ, δεκάδων κουκουλοφόρων κατά του Α.Τ. Ομόνοιας που προκάλεσε τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών.

Καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ έκαναν άγνωστοι λίγα λεπτά πριν από τις εννέα το βράδυ της Δευτέρας, στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, επί της οδού Βερανζέρου. Από την επίθεση έχουν τραυματιστεί τέσσερις αστυνομικοί- τρεις εκ των οποίων διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ ο τέταρτος συνάδελφός τους είχε ελαφρύτερα τραύματα και δέχθηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες. Οι αστυνομικοί που τραυματίσθηκαν βρίσκονταν κοντά στο υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛΑΣ που ήταν σταθμευμένο κοντά στο αστυνομικό τμήμα, στη συμβολή της Βερανζέρου με την Γ' Σεπτεμβρίου, όταν έγινε η επίθεση. Οι δύο εκ των τραυματιών αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. 

Στην επίθεση μετείχαν περίπου πενήντα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που πυρπόλησαν με μολότοφ την είσοδο του τμήματος, ένα λεωφορείο της αστυνομίας, δύο περιπολικά και δύο αυτοκίνητα πολιτών. Mετά την καταδρομική επίθεση αποχώρησαν και κινήθηκαν προς τα Εξάρχεια.
Αυτόπτες μάρτυρες, πάντως, ανεβάζουν τον αριθμό εκείνων που πήραν μέρος στην καταδρομική επίθεση στους 100 και περιγράφουν ότι επέδραμαν με ξύλα, πέτρες και μολότοφ, ενώ παράλληλα φώναζαν συνθήματα.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών οργανώνει σήμερα, Τρίτη, στις 12.00, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας. Η ΕΑΣΥΑ σε σχετική ανάρτησή της στο Facebook μιλά για δολοφονική επίθεση και παράλληλα δημοσιεύει τις φωτογραφίες των αστυνομικών που δέχθηκαν επίθεση όπως επίσης και φωτογραφίες με τα τραυματά τους.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της αναφέρει:

«Ακόμα μια δολοφονική επίθεση από τους "γνωστούς και χαϊδεμένους" εναντίον συναδέλφων μας. Αλήθεια ποιος αγωνιστικός λόγος υποκίνησε αυτήν την ενέργεια; Η Ένωσή μας έχει καταγγείλει από καιρό την αποδόμηση υπημερεσιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Η Ηγεσία απαντά με τη σύσταση πεζών περιπολιών τη χρησιμότητα των οποίων έχουμε από καιρό καταγγείλει. Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοι της ανωτέρω υπηρεσίας δέχθηκαν το μένος των μπαχαλάκηδων και αλήθεια περιμένουμε να μας πουν οι ιθύνοντες με ποιον εξοπλισμό περίμεναν να τους αντιμετωπίσουν. H Ένωση Αθηνών αύριο 16 Οκτωβρίου & ώρα 11:45 θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας όπου οι συνάδελφοί μας δέχθηκαν δολοφονική επίθεση. Ήταν η πρώτη "επιτυχημένη" μέρα της εμφανούς αστυνόμευσης, γι' αυτό μάλλον σουλάτσαραν ανενόχλητοι όλοι αυτοί. Ήταν δίκαιο (οι πεζές) και έγινε πράξη».

Τα τραύματα των αστυνομικών
ΚΙΝΑΛ για επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας: Αν δεν μπορούν να μαζέψουν τους κουκουλοφόρους, ας παραιτηθούν

«Η επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας αποτελεί άλλη μια θρασύτατη πρόκληση των κουκουλοφόρων που έχουν αποθρασυνθεί από την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Αυτό ήταν το σχόλιο του Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή την επίθεση αγνώστων στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών.

«Αν δεν μπορούν οι κυρίες υπουργοί να τους μαζέψουν, ας τα μαζέψουν και να φύγουν. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους τραυματίες αστυνομικούς» πρόσθεσε το ΚΙΝΑΛ.

Αδωνις για επίθεση στον Α.Τ. Ομονοίας: «Δεν είναι κράτος αυτό! Ντροπή!»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση μετά την επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας εξαπέλυσαν Αδωνις Γεωργιάδης και Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Δεν είναι Κράτος αυτό! Ντροπή!!!! Περαστικά στα παλικάρια μας, είμαστε μαζί τους. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», σχολίασε μέσω Twitter ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε: «Η βία και η ανασφάλεια υπονομεύουν σοβαρά την καθημερινότητα και την ελευθερία μας. Η κυβέρνηση αυτή με την κουλτούρα ανοχής στις συμπεριφορές ανομίας δεν μπορεί να τη διασφαλίσει».
 
Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 2.841 αιτήσεις στο πλαίσιο του σχεδίου Πολεοδομικής Αμνηστίας
ΒΙΝΤΕΟ: Οδηγός λεωφορείου έριξε σπρέι στα μάτια μαθητή στη Λεμεσό-Αυτεπάγγελτη έρευνα από Αστυνομία
Ορίστηκε για τις 16 Ιουλίου η εξέταση ένστασης της Βαρωσιώτου κατά της απόφασης του Ανωτάτου
Απαντά σε Άλμα και Οδυσσέα ο ΔΗΣΥ-«Θυμίζει γιατί κρίθηκε ακατάλληλος να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον»
Πώς οδηγήθηκαν οι Αρχές στη σύλληψη της Μουρτζούκου-Το εύρημα και οι καταθέσεις που την έκαψαν
Μπήκε επίθεση ο Αγγελίδης-Έδειξε ενορχηστρωμένη εκστρατεία για παραίτηση του, άφησε αιχμές για κίνητρα
Στη δημοσιότητα το podcast του Φειδία με τον Τατάρ-«Πιστεύω ότι ήταν μια ορθή πράξη, έκανα το σωστό»
Sms και ηχητικά οδήγησαν στην σύλληψη δεσμοφύλακα για βαρυποινίτη-«Κάτι εν να κάνουν πόψε, πες του να προσέχει»
Φάκελος με λευκή σκόνη από Ρωσία και παραλήπτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ελληνική Βουλή (pics)
Πυρά σε Αγγελίδη και από Παπαδόπουλο-«Όλοι είπαν πως πρέπει να διωχθεί ο ύποπτος, ο μόνος που διαφώνησε ήταν ο Αγγελίδης»