Από τους μεγαλύτερους ζωέμπορες ο συλληφθείς με το παράνομο σφαγείο στο Δάλι

«Μεγάλος παίκτης» στην ε/κ αγορά φαίνεται να είναι ο ζωέμπορος που πιάστηκε το περασμένο Σάββατο στο Δάλι, επ' αυτοφώρω, να μεταφέρονται από τη φάρμα του εικοσιένα σφάγια αρνιά, που είχαν προηγουμένως σφραγιστεί με πλαστές σφραγίδες των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», περίπου το 30-40 τοις εκατό των αρνιών που διατίθενται στην κυπριακή αγορά ανήκει στον 65χρονο που συνελήφθη, αφού σφάζει περί των 300 με 400 αρνιών την εβδομάδα και τα προμηθεύει σε πελάτες, μεταξύ των οποίων δύο αλυσίδες υπεραγορών.
 
Η Αστυνομία διερευνά πάντως κατά πόσο τα σφάγια διοχετεύθηκαν στην αγορά, ενώ άγνωστη παραμένει η προέλευση του κρέατος, αν δηλαδή προέρχεται από Ε/κ κτηνοτρόφους, από το εξωτερικό ή από τα κατεχόμενα, όπως και ποιοι είναι οι παραλήπτες.
 
Δεν του έβαλαν λουκέτο
 
Μετά τη έρευνα που έγινε τόσο στη φάρμα του 65χρονου, όσο και σε εργαστήριο κοπής κρεάτων που διατηρεί στα Λατσιά τα υποστατικά δεν σφραγίστηκαν από την Αστυνομία, αφού η κατάσχεση των 33 σφαγών θεωρήθηκε αυστηρό μέτρο. Από το περιστατικό θορυβημένοι είναι πάντως τόσο οι Κτηνοτροφικές Υπηρεσίες, όσο και ο Σύνδεσμος Υπεραγορών ο οποίος αποκλείει το ενδεχόμενο μεγάλες υπεραγορές να παραλάμβαναν κρέατα με πλαστές σφραγίδες.
 
Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες μέρες για την επιχείρηση που στήθηκε στη φάρμα του υπόπτου πληροφορίες έδωσαν πολίτες, αλλά και ο ίδιος ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής ο οποίος ενημερώθηκε με τη σειρά του από άλλους πολίτες.
 
Ο ύποπτος πάντως αφού παραδέχθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων, μεταξύ των οποίων η διάπραξη πλημμελήματος και η συνωμοσία προς καταδολίευση, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.
 
Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Πώς έγινε το επεισόδιο με ένα νεκρό έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ
Δυο μαχαίρια και ποσότητα κάνναβης στην κατοχή του 18χρονου που τραυμάτισε 17χρονο στα Λατσιά
Στο Νοσοκομείο αστυνομικός που τραυματίστηκε από τη διαμαρτυρία στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δέκα
Το Ριάντ φιλοξενεί σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικοί Φόρουμ-Στο επίκεντρο ο πόλεμος στη Γάζα
Εξοπλιστικό ράλι για τη Βρετανία-Αναπτύσσει υπερηχητικούς πυραύλους για να «προλάβει» Κίνα και Ρωσία
Δημοπρατήθηκε σε τιμή ρεκόρ 1,4 εκατ. ευρώ το ρολόι του πλουσιότερου επιβάτη του Τιτανικού
Νέος νόμος στο Ιράκ προβλέπει ποινές έως και 15 χρόνια κάθειρξη για ομοφυλοφιλικές σχέσεις
Ζελένσκι: Η Ρωσία στόχευσε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου
Άνοιξαν πυρ έξω από νυχτερινό κέντρο στην Ελλάδα-Ένας νεκρός και ένας τραυματίας
Αστυνομικός τραυματίστηκε από επίθεση αγνώστων στα Εξάρχεια-Κάηκε ολοσχερώς ένα αυτοκίνητο