Στην Αίγυπτο ο Υπουργός Άμυνας

Ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου, έπειτα από πρόσκληση του Αιγύπτιου ομολόγου του Στρατηγού Mohamed Zaki, στο πλαίσιο της ενίσχυσης και περαιτέρω αναβάθμισης των άριστων σχέσεων των δύο χωρών σε επίπεδο Υπουργείων Άμυνας.
 
Ο κ. Αγγελίδης, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Υπουργείου Άμυνας, θα γίνει επίσημα δεκτός στο Υπουργείο Άμυνας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου από τον ομόλογό του και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.
 
Κατά τις συνομιλίες θα συζητηθούν θέματα περιφερειακής ασφάλειας και συνεργασίας, η ενεργειακή ασφάλεια και προοπτικές συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, οι διμερείς σχέσεις και τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυσή τους καθώς και λοιπά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
 
Ακολούθως, ο κ. Αγγελίδης θα επισκεφθεί το  Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη, όπου θα καταθέσει στεφάνι.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι σχέσεις των Υπουργείων έχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα και ενδυναμώνονται περαιτέρω τα τελευταία χρόνια, με την υπογραφή Μνημονίων Στρατιωτικής Συνεργασίας και την πραγματοποίηση κοινών εκπαιδεύσεων και ασκήσεων, πολλές από τις οποίες σε τριμερές επίπεδο με την Ελλάδα.
 
Πηγή ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η απόφαση ΕΔΑΔ για περιουσίες στο επίκεντρο συζήτησης στη «βουλή»
Προετοιμάζεται για ρεκόρ αναχωρήσεων μεταναστών η Κύπρος-Ξεπέρασαν τις πέντε χιλιάδες σε πέντε μήνες
Ό,τι θέλει λέει ο Ουστέλ-Ισχυρίζεται ότι το 1975 έγινε και ανταλλαγή περιουσιών
Στεφάνου: Στην πρώτη γραμμή του αγώνα το ΑΚΕΛ για να αντικόψει τον φασισμό
Κάνουν ασκήσεις σε καταφύγια στα κατεχόμενα και φωνάζουν για τη διπλωματική μας παρουσία
Την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Γερμανίας και Κύπρου-«Η ευρωπαϊκή φωνή πρέπει να ακούγεται»
Κατηγόρησε τον Πρόεδρο για «εμπλοκή της Κύπρου στη ζώνη απειλής» για πολιτικό κέρδος ο Τατάρ
Τη Λευκωσία από ψηλά και τη γραμμή αντιπαράταξης είδε ο Μόντι-Επισκέφθηκε το δημαρχείο της πόλης
Πιθανή απομάκρυνση Γερμανών από Ισραήλ μέσω Κύπρου θα συζητήσει ο Βάντενφουλ με Κόμπο
Η Κοινή Διακήρυξη στο πλαίσιο επίσκεψης Μόντι-Η Ινδία τονίζει την ακλόνητη στήριξή της στην κυριαρχία της Κύπρου