Έφυγε χωρίς να προβεί σε δηλώσεις από το Προεδρικό η Σπέχαρ

Με φόντο την επικείμενη υποβολή της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αλλά και υπό το πρίσμα των ποικίλων αντιδράσεων που προκάλεσε-κυρίως στο εσωτερικό μέτωπο-η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για αποκεντρωμένη ομοσπονδία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της κ. Σπέχαρ, η οποία, υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τρίτη είχε στα κατεχόμενα συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. Επίκεντρο της συνάντησης Σπέχαρ-Ακιντζί υπήρξε, όπως έγινε γνωστό και παρόλο που δεν υπήρξαν δηλώσεις, το θέμα της διάνοιξης των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Λεύκας.
 
Ένα θέμα, που αναμενόταν να τεθεί και σήμερα επί τάπητος κατά τη συνάντηση της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
Δεν αποκλειόταν επίσης να συζητηθεί το ενδεχόμενο καθορισμού συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, με τον τελευταίο να εκφράζει την περασμένη Τρίτη την επιθυμία του να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μια ημερομηνία ενδεχομένως όχι πολύ μετά την έκθεση της 15ης Οκτωβρίου(σ.σ. την έκθεση που θα υποβάλει στον Αντόνιο Γκουτέρες η ειδική απεσταλμένη του για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ).
 
«Και να καθορίσουμε από κοινού και να ανακοινώσουμε στον κόσμο την ημέρα διάνοιξης των οδοφραγμάτων Δερύνειας-Απλικίου και να ανταλλάξουμε απόψεις για το μέλλον αυτού του νησιού, αξιολογώντας και την έκθεση που θα βγει στις 15 Οκτωβρίου», είχε δηλώσει ο Μουσταφά Ακιντζί.
 

Δειτε Επισης

Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές