To Facebook Lite εισβάλει σε Ios και Ιphone!

Αδιαμφισβήτητα το Facebook Lite έχει γνωρίσει τεράστια δημοτικότητα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω των ευκολιών που παρέχει στους χρήστες. Έτσι για την ιστορία, το Facebook ανέπτυξε την εφαρμογή Lite το 2015 για τις χώρες με κακές συνδέσεις στο διαδίκτυο, όπως η Ινδία και φυσικά αρκετές χώρες στην ήπειρο της Αφρικής και της Ασίας.

Η έκδοση Lite του Facebook καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στο τηλέφωνό σας, τρέχει πιο γρήγορα και καταναλώνει λιγότερα δεδομένα από το κανονικό Facebook. Η εφαρμογή μετά από τρία χρόνια από την κυκλοφορία της έχει πλέον φτάσει τελικά στις συσκευές iPhones.

Εν τούτοις η συγκεκριμένη ευέλικτη εφαρμογή ήταν διαθέσιμη μέχρι τώρα μόνο για χρήστες Android, και επιτέλους έφτασε η στιγμή που και οι χρήστες του iPhone και κατ’ επέκταση του λειτουργικού συστήματος iOS θα γευτούν τις αρετές του.

Η εφαρμογή μπορεί να μεταφορτωθεί από το κατάστημα εφαρμογών (όπως Google Play Store και App Store της Apple) και σας επιτρέπει να συνδεθείτε με το ίδιο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης με αυτό που χρησιμοποιείτε στον κανονικό σας λογαριασμό στο Facebook.

Το μέγεθος της εφαρμογής είναι μικρότερο από 5MB και ακριβώς όπως συμβαίνει στο Android θα τρέχει γρηγορότερα από το κανονικό Facebook σε iPhones. Όμως η ίδια η εταιρεία επισημαίνει πως η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένες περιοχές. Προς το παρόν, η εφαρμογή διατίθεται μόνο στην Τουρκία και βρίσκεται κάτω από συνεχή ανάπτυξη έως ότου ολοκληρωθεί με πληρότητα η τελική έκδοση.

Το Facebook Lite είναι μια αυτόνομη εφαρμογή ειδικά σχεδιασμένη από το Facebook για να δουλεύει άψογα σε περιοχές όπου υπάρχει δίκτυο 2G ή κακή σύνδεση στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας, το 2017 χρησιμοποιούσαν τη συγκεκριμένη εφαρμογή πάνω από 200 εκατομμύρια ενεργοί μηνιαίοι χρήστες, δηλαδή ένα υψηλό νούμερο.

Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί πως το Facebook Lite είχε αρχικά αναπτυχθεί και για συσκευές Android με χαμηλές τεχνικές προδιαγραφές, δηλαδή για φθηνά smartphones.

Η εφαρμογή αυτή είναι σήμερα μικρότερη από 1MB και υποστηρίζει πάνω από 50 γλώσσες. Η έκδοση Android της εφαρμογής υπάρχει σε περισσότερες από 150 χώρες, όπως στην Ασία, Λατινική Αμερική, Αφρική και σε κάποια μέρη στην Ευρώπη. Οι χρήστες Android μπορούν να κάνουν λήψη της εφαρμογής απευθείας από το Google Play Store.

Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στο Business Insider: Προσπαθούμε πάντα να να βοηθάμε τα μη προνομιούχα άτομα να συνδέονται με τους φίλους και την οικογένειά τους, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται. Όταν ξεκινήσαμε για πρώτη φορά το FB Lite ως αυτόνομη εφαρμογή, στόχος μας ήταν να εξυπηρετήσει τους χρήστες το ίδιο σωστά όπως η κανονική έκδοση που είναι αρκετά μεγάλη σε μέγεθος και βαριά..Μέχρι τώρα, το FB Lite ήταν διαθέσιμο μόνο στο Android και τώρα πλέον διατίθεται κανονικά στο iOS».

Δειτε Επισης

Κορίτσια φοβούνται για τις ρυτίδες από το Δημοτικό λόγω tik tok
Στην παγωμένη «Ευρώπη» το μεγαλύτερο διαστημόπλοιο της ΝΑΣΑ για πλανητική αποστολή
Γιατί δεν θα διαθέσει στην Ευρώπη την AI του iPhone 16 η Apple
ΒΙΝΤΕΟ: Πρώτη φορά ιδιώτες αστροναύτες έκαναν διαστημικό περίπατο-«Μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο»
ΒΙΝΤΕΟ: Αποκαλύφθηκε το iPhone 16 με ενσωματωμένα εργαλεία Apple Intelligence
ΒΙΝΤΕΟ: Παρουσιάζεται σήμερα το iphone 16 - Τα χαρακτηριστικά που προκαλούν θόρυβο
Σε τρία χρόνια εκτιμάται πως ο Έλον Μασκ θα είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο
Νέο τεστ διάγνωσης καρκίνου του προστάτη με αποτέλεσμα σε 15 λεπτά
Ο Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε πως ο Μπάιντεν πίεσε τη Meta να λογοκρίνει περιεχόμενο για την Covid
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν απόδειξη για την αγορά επίπλων ηλικίας 3.500 ετών