Καλούν Λιλλήκα και Νικόλα να δώσουν εξηγήσεις Μαλάς και ΑΚΕΛ

Με αμείωτη ένταση μαίνεται η προεκλογική φωτιά που άναψε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, καταγγέλλοντας ότι επιχειρήθηκε από επιτελείο συγκεκριμένου ανθυποψηφίου του (σ.σ. φωτογραφίζοντας χωρίς να κατονομάζει τον Νικόλα Παπαδόπουλο), εξαγορά της υποψηφιότητάς του. Ότι δηλαδή, προσεγγίστηκε με στόχο να αποσύρει την υποψηφιότητά του λαμβάνοντας ανταλλάγματα.
 
Ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς, σε σημερινές του δηλώσεις, υπέδειξε πως ο κ. Λιλλήκας οφείλει να ξεκαθαρίσει και να δώσει στοιχεία σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του για να μην αφήνονται σκιές και υπόνοιες.
 
«Θέλω να επαναλάβω ρητά», τόνισε ο κ. Μαλάς, «ότι οι καταγγελίες του Γιώργου Λιλλήκα περί προσπάθειας εξαγοράς του από επιτελείο για απόσυρση της υποψηφιότητας του δεν αγγίζουν ούτε εμένα προσωπικά ούτε και το δικό μου επιτελείο.
 
Ο κ. Λιλλήκας οφείλει να ξεκαθαρίσει και να δώσει στοιχεία σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του για να μην αφήνονται σκιές και υπόνοιες.
 
Αυτό απαιτεί ο σεβασμός προς το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτό απαιτεί ο σεβασμός προς τους πολίτες οι οποίοι παρακολουθούν εμβρόντητοι τα όσα διαδραματίζονται».
 
*Η εκπρόσωπος Τύπου του επιτελείου Νίκου Αναστασιάδη Αννίτα Δημητρίου ανέφερε πως η καταγγελία του Γιώργου Λιλλήκα για πρόταση που του έγινε για απόσυρση της υποψηφιότητας του έναντι αμοιβής, οδηγεί στον πάτο την πολιτική μας ζωή, υποδεικνύοντας πως αυτές οι πρακτικές πλήττουν βάναυσα την δημοκρατία και εκφυλίζουν την πολιτική μας ζωή.
 
«Οι εκλογές πολύ σύντομα θα τελειώσουν. Τα νέα όμως ήθη που κάποιοι φέρνουν στην πολιτική μας ζωή θα παραμείνουν βαθιά χαραγμένα στη συνείδηση των πολιτών ως το μεγαλύτερο κτύπημα στον πολιτικό μας πολιτισμό σε προεκλογική περίοδο.
 
Οι εκλογές άλλωστε, συνιστούν την γιορτή της δημοκρατίας και όχι την καταρράκωσή της», τόνισε η κ.α. Δημητρίου.
 
*Η καταγγελία του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργου Λιλλήκα είναι εξαιρετικά σοβαρή και  υποσκάπτει τα θεμέλια της πολιτικής ζωής στην Κύπρο, γιατί δημιουργεί τις προϋποθέσεις, όποιος έχει λεφτά, να κερδίζει τις εκλογές, υπογράμμισε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ζητώντας από τον κ. Λιλλήκα αλλά και το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου, να ξεκαθαρίσουν τι πραγματικά έχει συμβεί.
 
«Έχει υποχρέωση και ο κ. Λιλλήκας να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς έχει συμβεί γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, έχει υποχρέωση και το επιτελείο το οποίο κατηγορείται γι αυτό το θέμα, να υπερασπιστεί τον εαυτό του τεκμηριωμένα και κατά τρόπο πολύ συγκεκριμένο», είπε ο Άντρος Κυπριανού.
 
«Αλίμονο», συνέχισε, «αν επιτραπεί, η πολιτική ζωή του τόπου να διολισθήσει προς τέτοιες κατευθύνσεις. Δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε εύκολα και είμαστε υποχρεωμένοι να απαιτήσουμε το πλήρες ξεκαθάρισμα για το τι έχει πραγματικά συμβεί στο συγκεκριμένο ζήτημα».
 
Στο μεταξύ, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ξεκαθάριζει πως δεν είχε συνάντηση με κανέναν από τους υποψηφίους Προέδρους, πέραν του Νικόλα Παπαδόπουλου.
 
Ο κ. Σιζόπουλος αναφέρει συγκεκριμένα: 
 
"Με αφορμή τα διάφορα δημοσιεύματα τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι δεν είχα καμία συνάντηση με κανένα από τους υποψήφιους Προέδρους πέραν του Νικόλα Παπαδόπουλου."

Δειτε Επισης

Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς
Με ομογενείς συναντάται ο Πρόεδρος στη Νέα Υόρκη
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για την Παλαιστίνη-«Να μπει τέλος στην αιματοχυσία»
Ικανοποίηση ΠτΔ για την ανακοίνωση Morningstar DBRS-«Επιβεβαιώνει την ορθότητα οικονομικής πολιτικής »
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα