Στην ελληνική Βουλή το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

 

Κατατέθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στην ελληνική Βουλή, το πολυνομοσχέδιο 600 σελίδων, που περιλαμβάνει και τα 50 προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί από τις επιτροπές της Βουλής και αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία τη Δευτέρα, με τη διαδικασία του επείγοντος.

Οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε ρυθμίσεις για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τα οικογενειακά επιδόματα και τις απεργίες.

Όσον αφορά το ζήτημα των πλειστηριασμών, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει ότι από τις 21.2.2018 οι πλειστηριασμοί θα διεξάγονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα, ανεξάρτητα από τον χρόνο επίδοσης της επιταγής και επιβολής της κατάσχεσης. Οι διατάξεις του νομοσχεδίου αναφέρονται λεπτομερώς στις ώρες και τις ημέρες διεξαγωγής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, καθώς και στις προβλέψεις για την υποβολή των προσφορών. Επίσης, λεπτομερής είναι η αναφορά στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων των συμβολαιογράφων, κατά τη διαδικασία των πλειστηριασμών.

Ως προς τα επιδόματα τέκνων, το οικογενειακό επίδομα θα φέρει πλέον τον τίτλο «Επίδομα Παιδιού» και θα καθορίζεται λαμβανομένων υπόψη του αριθμού των εξαρτώμενων τέκνων και της κατηγορίας ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος. Επιπλέον, ορίζεται ότι το επίδομα παιδιού απαλλάσσεται από κάθε είδους φορολογική επιβάρυνση.

Στο ζήτημα των απεργιών, η διάταξη που ορίζει το ποσοστό της απαρτίας για τη συζήτηση και την λήψη απόφασης για την κήρυξη απεργίας προβλέπει ότι «απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δευτέρου (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών».

Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι η συγκεκριμένη τροπολογία περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία και στοχεύει στο να κρίνεται παράνομο το 99% των απεργιών που κηρύσσουν τα σωματεία. Στην ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ ζητά την συνολική απόσυρση του σχετικού άρθρου του πολυνομοσχεδίου.

ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Στις 24 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ
Σουβλάκι μόνο για λίγους-Θα «φλερτάρει» με τα 5 ευρώ μετά τις αυξήσεις «φωτιά»
Τραγωδία στα Τρίκαλα-Νεκρός 51χρονος που έπεσε με το ΙΧ του σε γκρεμό 100 μέτρων
Τραγωδία στη Νάξο-Ηλικιωμένη πνίγηκε στην παραλία του Αγίου Γεωργίου
Μαθήτρια βρήκε κατσαρίδα μέσα σε σχολικό γεύμα στην Ελλάδα (pics)
Έγινε ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη Χίο (pic)
«Είναι κτήνος, πού να το φανταστώ;»-Ξεσπά η μητέρα των παιδιών που κακοποιήθηκαν
«Δάκρυσα, γιατί είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή»-Τι λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία
Ο Νίκος Παππάς δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας»
ΒΙΝΤΕΟ: Εγκάρδια συνάντηση Αλέξη Κούγια και Απόστολου Λύτρα στα δικαστήρια