Κοτζιάς: Ο Καμμένος δεν συμφωνεί με τον όρο «Μακεδονία» στα ελληνικά

«Εμείς θέλουμε στην ονομασία της ΠΓΔΜ να δώσουμε ονομασία που θα είναι διακριτά διαφορετική από την ελληνική Μακεδονία» δήλωσε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 σχετικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. 

Επανέλαβε ότι επιδίωξη της Αθήνας είναι μια  σύνθετη ονομασία, ενιαία για όλες τις χρήσεις και ερωτηθείς σχετικά με τις  απόψεις του Πάνου Καμμένου για το συγκεκριμένο θέμα είπε ότι είναι φυσιολογικό στους κόλπους μιας κυβέρνησης να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. 

«Ο κ. Καμμένος δεν συμφωνεί με τον όρο «Μακεδονία» στα ελληνικά» σημείωσε ο κ. Κοτζιάς διαβεβαιώνοντας όμως ότι θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή και ότι η συμφωνία θα είναι καλή. 

Ο Νίκος Κοτζιάς στη συνέντευξη του δεν παρέλειψε να ασκήσει εντονότατη κριτική στη ΝΔ για την στάση της στο θέμα της ονομασίας λέγοντας ότι η ΝΔ αποδείχθηκε ανίκανη ως κυβέρνηση γιατί δημιούργησε το πρόβλημα και αποδεικνύεται επίσης ανίκανη ως αντιπολίτευση γιατί δεν θέλει να λυθεί το πρόβλημα.

«Η αντιπολίτευση της ΝΔ αρχίζει και τελειώνει στο αίτημα για εκλογές. Αυτο δειχνει μια φτώχεια» είπε ο Νίκος Κοτζιάς και σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία αναστολή να λύσει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. 

Τέλος ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «σήμερα δεν είμαστε στα βαπτίσια της ΠΓΔΜ. Είναι 25 ετών νεαρά κυρία. Την σύνθετη ονομασία την έχει δώσει η Ελλάδα από το 1995».

Δειτε Επισης

Έκπληξη Κληρίδη για απόφαση ΝΥ για Θανάση-«Συγκρούεται κάθετα με το πόρισμα, περίμενα ότι δεν θα ήταν θετική, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό»
Πάνω από 100 σοροί ανασύρθηκαν από το σημείο της συντριβής στην Ινδία-«Δεν φαίνεται να υπάρχουν επιζώντες»
Ξέσπασε η Ανδριάνα Νικολάου για την απόφαση της Εισαγγελίας-«Το βαρέλι της διαφθοράς και της μπόχας δεν έχει πάτο»
Όλα κυλούν ομαλά στις Παγκύπριες, ανακοινώνονται τις 22 Ιουλίου τα αποτελέσματα για ΑΕΙ
Μεγάλο πρόβλημα η απώλειες νερού-Οι λόγοι που παίρνει παράταση η λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης από τα ΗΑΕ
Συνετρίβη πάνω σε ξενώνα γιατρών το αεροσκάφος, εξέπεμψε mayday μετά την απογείωση-Επέβαιναν ένδεκα μωρά
Θετικό ξεκίνημα για e-kalathi με περιθώρια βελτίωσης
Ανάλυση της πολεμικής μηχανής Ισραήλ και Ιράν-Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή
Επιτήδειοι παριστάνουν λειτουργούς κυβερνητικών υπηρεσιών και κλέβουν χρήματα από πολίτες
«Υποφέρουν και κλαίνε οι γεωργοί»-Πώς απαντά το Υπ. Γεωργίας για την καθυστέρηση λειτουργίας μονάδων αφαλάτωσης