Α.Κυπριανού: Δεν έχουμε τα λεφτά για να εξαγοράσουμε κανέναν...

 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού κλήθηκε σήμερα να σχολιάσει συνέντευξη του υποψηφίου Γιώργου Λιλλήκα και την αναφορά σε προσπάθεια εξαγορασμού του για να μην είναι υποψήφιος. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ πάνω σε αυτό είπε: «διαφωνούμε με τέτοιες μεθόδους, αλλά υπάρχει και ένα πρακτικό πρόβλημα, δεν έχουμε τα λεφτά για να εξαγοράσουμε κανέναν, άρα δεν μας αφορά».  
 
"Εκλογές" στα κατεχόμενα

Για τις σημερινές παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα, ο κ. Κυπριανού θεωρεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας σημαντικό για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα εντός της τ/κ κοινότητας και εύχεται να πλειοψηφήσουν οι δυνάμεις που συμμερίζονται την άποψη για λύση στο Κυπριακό. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, σημείωσε εξάλλου, ότι δεν συμμερίζεται την άποψη ότι όποιος και αν αναδειχθεί, τα πράγματα θα είναι ίδια γιατί ελέγχει κατά απόλυτο τρόπο η Τουρκία.  

«Σίγουρα ο έλεγχος της Τουρκίας υπάρχει. Κανένας όμως δεν μπορεί να αμφισβητεί τη δυνατότητα των Τ/κ, ανάλογα και με τις πολιτικές τους προσεγγίσεις βέβαια, να επιδρούν και να επηρεάζουν τις εξελίξεις στο Κυπριακό», είπε. 

Σε δηλώσεις στο περιθώριο της εκδήλωσης του σωματείου «Δίκωμου 74», και κληθείς να σχολιάσει εάν η απουσία του Κυπριακού από την προεκλογική εκστρατεία σημαίνει ότι οι Τ/κ το ξέχασαν ή δεν έχουν ελπίδα για λύση, ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι ο κίνδυνος αυτός υπάρχει και θα πρέπει να μας ανησυχεί πάρα πολύ.   

«Αλλοίμονο εάν στην τ/κ κοινότητα αναπτυχθεί μια αντίληψη ότι δεν υπάρχει τίποτε να αναμένουν σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για λύση. Σημαίνει παγίωση των τετελεσμένων, διολίσθηση προς αρνητικότατες εξελίξεις στην Κύπρο». 

Οι εξελίξεις μετά το Κραν Μοντανά, πρόσθεσε, δημιούργησαν απογοήτευση ακόμα και σε εκείνους τους πολύ ένθερμους υποστηρικτές της λύσης στα κατεχόμενα.   

Ελπίζει, πρόσθεσε, ότι μετά τις «εκλογές» στα κατεχόμενα και τις Προεδρικές θα διαμορφωθούν τέτοια δεδομένα που θα επιτρέψουν άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και κάτι τέτοιο θεωρεί ότι μπορεί να γίνει εάν κερδίσει ο Σταύρος Μαλάς τις Προεδρικές και στην τ/κ κοινότητα οι δυνάμεις που επιθυμούν και επιδιώκουν την λύση. 

 

ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς
Με ομογενείς συναντάται ο Πρόεδρος στη Νέα Υόρκη
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για την Παλαιστίνη-«Να μπει τέλος στην αιματοχυσία»
Ικανοποίηση ΠτΔ για την ανακοίνωση Morningstar DBRS-«Επιβεβαιώνει την ορθότητα οικονομικής πολιτικής »
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα