Αισιόδοξη η Μέρκελ για την έκβαση των συνομιλιών

 
Αισιόδοξη για την έκβαση των διερευνητικών συνομιλιών και την προοπτική σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης, δήλωσε η Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ προσερχόμενη πριν από λίγη ώρα στην πρώτη συνάντηση με τον Αρχηγό των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ και τον Αρχηγό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μάρτιν Σουλτς, στο πλαίσιο των διερευνητικών συνομιλιών που ξεκινούν σήμερα.
 
Από την πλευρά του ο κ. Σουλτς δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα θέσει "κόκκινες γραμμές" στην αρχή της διαδικασίας, ενώ ο κ. Ζεεχόφερ ανέφερε ότι προσέρχεται στη συνάντηση με πολύ καλή διάθεση, τονίζοντας ότι τα κόμματα θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία.
 
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι διερευνητικές συνομιλίες θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη και την Παρασκευή θα ενημερωθούν τα κόμματα για την έκβασή τους.
 
Το SPD έχει ήδη ανακοινώσει ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει έκτακτο συνέδριο στις 21 Ιανουαρίου προκειμένου να λάβει την εξουσιοδότηση για τη συμμετοχή ή όχι στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Οργή στη Βρετανία για τον Μακρον-Τον κατηγορούν για ασέβεια επειδή περπάτησε μπροστά από τον Κάρολο
Nέες ρωσικές επιθέσεις σε περιοχές του Κιέβου-Τραυματίστηκαν πολίτες, έτρεχαν στα καταφύγια
Η Λιβύη μετά τον Καντάφ-Η πτώση, ο εμφύλιος, η διχοτόμηση και ο Χαφτάρ
Ο Τραμπ ενημέρωσε έξι χώρες για τους δασμούς-«Είμαστε κοντά σε συμφωνία»
Τουλάχιστον 110 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας-Ξεπερνούν τους 170 οι αγνοούμενοι
Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο «Eternity C»-Δεκαπέντε μέλη του πληρώματος αγνοούνται
Κάνει λόγο για «καλή πιθανότητα» κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση ομήρων ο Νετανιάχου
Είκοσι νεκρoί μετά από νέα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα
Mήνυμα του Οτσαλάν μέσω βίντεο στα μέλη του ΡΚΚ να καταθέσουν τα όπλα τους
Ο Τραμπ είχε απειλήσει να βομβαρδίσει τη Μόσχα αν ο Πούτιν επιτεθεί στην Ουκρανία-Ηχητικό ντοκουμέντο