Ένας επιχειρηματίας και ένας τραπεζίτης στο ίδιο κελί της πτέρυγα 2 των Κεντρικών φυλακών

Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών επέβαλε χθες το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στον Ανδρέα Ηλιάδη, καθώς και πρόστιμο €120.000 στην Τράπεζα Κύπρου, στο πλαίσιο της πρώτης ποινικής υπόθεσης εναντίον της Τράπεζας Κύπρου και πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της.
 
Ο Αντρέας Ηλιάδης μεταφέρθηκε στις Κεντρικές φυλακές, εκεί όπου βρίσκονται πλέον και άλλοι επώνυμοι, και έχει τοποθετηθεί στο ίδιο κελί με τον επιχειρηματία Χρίστο Ορφανίδη, στην πτέρυγα 2. Ο επιχειρηματίας εκτίει ποινή φυλάκισης 14 μηνών για υπόθεση έκδοσης ακάλυπτων επιταγών συνολικού ποσού 400 χιλιάδων ευρώ από διαφημιστικό γραφείο. 
 
 
Υπενθυμίζεται ότι στις Κεντρικές φυλακές βρίσκεται και ο πρώην Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ο πρώην Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πρώην βουλευτής για την υπόθεση ΣΑΠΑ, καταδικασθέντες για την Δρομολαξιά ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και άλλες ποινικές υποθέσεις όπου κατηγορούμενοι είναι ηχηρά ονόματα. Επίσης ποινή φυλάκισης εξέτισαν και ο Βενιζέλος Ζαννέττος, ο Χαράλαμπος Τσουρρής και ο Γρηγόρης Σουρουλλάς.
 
 
Η καταδίκη Ηλιάδη
 
Ο Ανδρέας Ηλιάδης, τότε διευθύνων σύμβουλος του συγκροτήματος, κρίθηκε ένοχος στις 14 Δεκεμβρίου 2017 για την κατηγορία της χειραγώγησης της αγοράς μέσω παραπλανητικών δηλώσεων για κεφαλαιουχικό έλλειμμα της τράπεζας στην ετήσια Γενική Συνέλευσή της στις 19 Ιουνίου 2012.
 
Αναλύοντας το σκεπτικό του Δικαστηρίου σήμερα, η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Λένα Δημητριάδου ανέφερε ότι αν ο κ. Ηλιάδης ήθελε να ενημερώσει τους μετόχους και το επενδυτικό κοινό μπορούσε πολύ απλά να εξηγήσει την πραγματική κατάσταση, να αναφέρει τις δυσκολίες που υπήρχαν και τους αστάθμητους παράγοντες. Κάτι παρόμοιο έπραξε, πρόσθεσε η Δικαστής, την επόμενη ημέρα το πρωί, γράφοντας επιστολή στο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.
 
Είναι προφανές πως δεν συμφωνούμε με καμία εισήγηση που έκανε ο δικηγόρος υπεράσπισης του κ. Ηλιάδη πως χωρίς ψύχραιμη σκέψη, «έφυε του» η άστοχη απάντηση.
 
Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε το Δικαστήριο είναι ότι ο τότε Διευθύνων Σύμβουλος του συγκροτήματος «δεν ήθελε εκείνη τη χρονική στιγμή να δώσει την αληθή εικόνα», αλλά ότι αντιθέτως ήθελε να καθησυχάσει τους πάντες. 
 

Δειτε Επισης

Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων