«Ο Γιαλλουρίδης προσέγγισε τον Πρόεδρο για να βρίσκεται στους υποστηρίζοντες»

Απάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση του Καθηγητή Χριστόδουλου Γιαλλουρίδη έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.
 
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γιαλλουρίδης με χθεσινή του ανακοίνωση ενημέρωσε πως αποσύρει τη στήριξη του από το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας λίγες μέρες μετά από την υπογραφή της σχετικής λίστας με τις 100 προσωπικότητες που στηρίζουν τον Νίκος Αναστασιάδη.
 
 
«Ο κύριος Γιαλλουρίδης  ήταν αυτός που ο ίδιος επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ήθελε να εκφράσει τη στήριξη του στους χειρισμούς του Προέδρου και ήθελε να βρίσκεται στη λίστα των 100» είπε μιλώντας στο τρίτο του ΡΙΚ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.
 
Σχολιάζοντας τη χθεσινή ανακοίνωση του καθηγητή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε πως οι θέσεις του κ. Γιαλλουρίδη μπορεί κάποιος πολύ εύκολα να τις βρει στον Κυπριακό τύπο. «Δεν είχε να κάνει με τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Να παρουσιάζουμε τα πράγματα ως έχουν» σημείωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης. .
 
Απαντώντας στη χθεσινή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε πως «προσπαθούν να εξυπηρετήσουν προεκλογικές σκοπιμότητες. Ο ισχυρισμός του ΑΚΕΛ ότι ο Πρόεδρος αποχώρησε από το Κρανς Μοντανά γίνεται για να εξυπηρετήσει προεκλογικές σκοπιμότητες. Ούτε από τουρκικής πλευράς υπάρχει τέτοιος ισχυρισμός».
 
Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σχολίασε πως η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ λέει ότι για πρώτη φορά ζητήθηκε από την Τουρκία κατάργηση επεμβατικών δικαιωμάτων. «Το ότι για πρώτη φορά συζητήσαμε την ουσία του Κυπριακού έγινε γιατί το πέτυχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» σημείωσε.
 
Αναφορικά με τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ΑΟΖ επεσήμανε πως ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στη διαχρονική θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ακολούθως αναφέρθηκε στη θέση της Τουρκίας. Ξεκάθαρα αυτό παραβλέφθηκε. Κάποιοι θεωρούν πως μπορούν να χρησιμοποιούν αυτή τη δήλωση για να ασκούν κριτική στον Πρόεδρο.
 

Δειτε Επισης

Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές