Βαριές κατηγορίες ΑΚΕΛ σε βάρος του ΡΙΚ: Λειτουργεί ως κυβερνητικό ραδιόφωνο

Για νέο κρούσμα αντιδεοντολογικής και μεροληπτικής στάσης καταγγέλλει το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου το ΑΚΕΛ.
 
Συγκεκριμένα το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει πρωτοφανές το γεγονός ότι «για ένα μείζον πολιτικό θέμα που απασχολεί την δημόσια συζήτηση εδώ και μέρες, όπως είναι η απαράδεκτη αναφορά του απερχόμενου Προέδρου για την ΑΟΖ, να δίδεται κατ’ αποκλειστικότητα ο ραδιοφωνικός χρόνος στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, χωρίς κανένα αντίλογο».
 
Το ΑΚΕΛ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός και κατηγορεί το ΡΙΚ πως λειτουργεί «στις πλείστες των περιπτώσεων ως κυβερνητικό ραδιόφωνο».
 
«Η συμπεριφορά αυτή καθίσταται ακόμη πιο απαράδεκτη όταν γίνεται τρεις εβδομάδες πριν από τις Προεδρικές Εκλογές» συνεχίζει η ανακοίνωση.
 
Τέλος το ΑΚΕΛ καλεί το ΡΙΚ «επιτέλους να συμμορφωθεί με το γράμμα και  πνεύμα του κώδικα δεοντολογίας που το ίδιο συνομολόγησε ή να ξεκαθαρίσει προς τον κυπριακό λαό ότι η αμεροληψία του τελειώνει εκεί που αρχίζουν οι ανάγκες του απερχόμενου Προέδρου και των εκπροσώπων του για προνομιακή προβολή και μεταχείριση».
 

Δειτε Επισης

Από τον Ίλον Μασκ στους αριστίνδην-Οι ευκαιριακές συμμαχίες αυξημένου ρίσκου χωρίς πολιτικό υπόβαθρο
Στη Γαλλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς
Το (never)surrender των κομμάτων στην ανυποληψία, οι ασφυκτικές πιέσεις και οι σύγχρονοι «σωτήρες»
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Οι δαίμονες της ΕΔΕΚ, η επιβολή ατζέντας στον Αναστασίου και η απομάκρυνση του στόχου επανένταξης
ΥΠΕΞ: Η Κύπρος επαναβεβαιώνει ισχυρή υποστήριξη προς FAO για εξάλειψη της πείνας
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»
Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου