Τα πήρε ο Ερντογάν με την ερώτηση γάλλου δημοσιογράφου (ΒΙΝΤΕΟ)

 
 
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε σήμερα εναντίον ενός Γάλλου δημοσιογράφου που τον ρώτησε σχετικά με τις υποψίες ότι η Άγκυρα προμήθευσε όπλα στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος το 2014, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.
 
Ο δημοσιογράφος, που εργάζεται για την εκπομπή "Envoyé spécial" του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 2, ρώτησε τον πρόεδρο της Τουρκίας σχετικά με το περιστατικό του Ιανουαρίου του 2014, που αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2015, όταν εμποδίστηκε η διέλευση φορτηγών που ανήκαν στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MIT) και υπήρχαν υποψίες ότι μετέφεραν όπλα για τους μαχητές του αυτοαπακολούμενου Ισλαμικού Κράτους.
 
Όταν αυτή η υπόθεση αποκαλύφθηκε στην Τουρκία, η Άγκυρα την είχε χαρακτηρίσει μηχανορραφία με την υπογραφή του Φετουλάχ Γκιουλέν, του πρώην ιεροκήρυκα που βρίσκεται αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ.
 
Στον Γκιουλέν και την οργάνωσή του FETO η Άγκυρα επιρρίπτει την ευθύνη για την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, μια κατηγορία που απορρίπτει κατηγορηματικά ο Γκιουλέν.
 
«Μιλάς (χρησιμοποιώντας) λόγια της FETO, όχι ως δημοσιογράφος» απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος, εμφανώς εκνευρισμένος, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του. «Εκείνοι που είχαν κάνει αυτές τις επιχειρήσεις ήταν εισαγγελείς της FETO, τώρα βρίσκονται στη φυλακή».
 
«Μου θέτεις αυτό το ερώτημα, όμως γιατί δεν ρωτάς τις ΗΠΑ που έστειλαν 4000 φορτηγά με όπλα στη Συρία;» συνέχισε ο ίδιος. «Είσαι δημοσιογράφος, όχι; Οφείλεις να ερευνήσεις κι αυτό επίσης» σημείωσε ο Ερντογάν και προειδοποίησε: «δεν έχετε ενώπιόν σας κάποιον που θα το καταπιεί αυτό εύκολα».
 
Δείτε το επίμαχο απόσπασμα από την κοινή συνέντευξη τύπου Ερντογάν-Μακρόν
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δειτε Επισης

Άρχισε η ακρόαση για το αν θα απελευθερωθούν οι αδελφοί Μενέντεζ
Τουλάχιστον 21 νεκροί εξαιτίας κατανάλωσης νοθευμένων αλκοολούχων ποτών στην Ινδία
Τρεις εργάτες σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε πέτρινος τοίχος στη Γαλλία
Ο ισραηλινός στρατός αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη
Ο Ράμα εξασφαλίζει πλειοψηφία στις εκλογές της Αλβανίας-Αμφισβητεί το αποτέλεσμα ο Μπερίσα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε σχέδιο άρσης των κυρώσεων κατά της Συρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Τραμπ «αποκοιμήθηκε» σε πολυθρόνα κατά την επίσκεψη του στη Σαουδική Αραβία
ΒΙΝΤΕΟ: Δολοφόνησαν live υποψήφια δήμαρχο κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Μεξικό
Ο Λαβρόφ επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη
Πανηγυρισμοί ΗΠΑ για τη συμφωνία αμυντικού εξοπλισμού-Τι περιλαμβάνει το deal των 600 δισ. με Σαουδική Αραβία