Τυμβωρυχία πίσω από τα οστά που βρέθηκαν σε ξωκλήσι στον Κάθηκα

Υπόθεση τυμβωρυχίας εξετάζει η αστυνομία, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, μετά τον εντοπισμό ανθρώπινων οστών από φοιτητή στο παρεκκλήσι Αγίου Νικολάου στην περιοχή ποταμός των Τρεμιθκιών, στον Κάθηκα.

Τα οστά, εντοπίστηκαν το απόγευμα της Τρίτης από φοιτητή, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή για να μαζέψει μανιτάρια και θέλησε να επισκεφθεί το παρεκκλήσι. Όταν εισήλθε στον παρεκκλήσι αντίκρισε σε ύφασμα τυλιγμένα ανθρώπινα οστά. Αρχικά επικοινώνησε με τον ιερέα, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι δεν φυλάσσονται οστά κάποιου αγίου στο ξωκλήσι και έτσι ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η αστυνομία με την βοήθεια του Τμήματος Αρχαιοτήτων, αφού διενήργησαν τις πρώτες εξετάσεις, εκτιμήθηκε ότι τα οστά εντοπίστηκαν από τυμβωρύχους λόγω της ύπαρξης υπολειμμάτων από πήλινα αγγεία τα οποία υπολογίστηκε να χρονολογούνται γύρω στο 1400 μ .Χ.

Τα οστά θα μεταφερθούν για επιστημονικές εξετάσεις από ανθρωπολόγο.

Αξίζει να σημειωθεί πως, το ξωκλήσι βρίσκεται σε απόμερο σημείο και πως στην ευρύτερη περιοχή τα τελευταία χρόνια έδρασαν τυμβωρύχοι, οι οποίοι είχαν αφήσει εκτεθειμένη αρχαία σαρκοφάγο.

Δειτε Επισης

Νέα κίτρινη προειδοποίηση-Σταθερά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος
Πεπεισμένος ο Τραμπ για το Φορντό-«Δεν γνώριζαν οι Ιρανοί, απομάκρυναν μόνο τους εαυτούς τους όχι το ουράνιο»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά στο δημοτικό Λυκαβητού στη Λευκωσία-Επηρεάστηκαν δύο αίθουσες
Η εβδομάδα που πέρασε ανήκει στον Ντόναλντ Τραμπ-Το σερί των επιτυχιών και οι προκλήσεις
Τουλάχιστον 23 νεκροί και δεκάδες Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά στη Γάζα
Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη-Νεκροί πατέρας και 13χρονος γιος μετά από τροχαίο
The Times: Οι Ισραηλινοί είχαν διεισδύσει στο Ιράν τουλάχιστον από το 2010 και χαρτογραφούσαν τα πυρηνικά
Φωτιά μετά από χρήση σμυριλίου στην Κακοπετριά-Καταγγέλλει τους εμπλεκομένους το Τμήμα Δασών
Συνολικά 53 Κύπριοι έφυγαν από Ιράν και Ισραήλ-Πάνω από 3000 ταξιδιώτες στην Κύπρο λόγω εκτροπής
Πατέρας ξυλοκόπησε με βέργα τα παιδιά του στην Αχαΐα-Συνελήφθη μετά από καταγγελία της μητέρας