Επίθεση τζιχαντιστών με όλμους σε αεροπορική βάση στη Συρία

 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε μια επίθεση με όλμους που εξαπέλυσαν ισλαμιστές στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Συρία στις 31 Δεκεμβρίου.

«Την ώρα που νύχτωνε η αεροπορική βάση Χμέιμιμ έγινε στόχος αιφνιδιαστικής επίθεσης με όλμους από μια κινητή μονάδα ανταρτών», επεσήμανε το υπουργείο, ενώ πρόσθεσε ότι από την επίθεση «σκοτώθηκαν δύο στρατιωτικοί».

«Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν έρευνα για να εντοπίσουν και να εξοντώσουν τους αντάρτες που εξαπέλυσαν την επίθεση καθώς για να βελτιώσουν την ασφάλεια της γύρω περιοχής», τόνισε το υπουργείο.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Άμυνας διέψευσε τις πληροφορίες της εφημερίδας Kommersant, σύμφωνα με τις οποίες επτά στρατιωτικά αεροσκάφη «ουσιαστικά καταστράφηκαν» από την επίθεση αυτή, χαρακτηρίζοντάς τες «ψευδείς».

Χθες Τετάρτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι ένα ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στη Συρία, επίσης στις 31 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι δύο πιλότοι, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος. Το ελικόπτερο κατευθυνόταν προς τη Χάμα στη βορειοδυτική Συρία.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Διώροφο λεωφορείο έπεσε πάνω σε γέφυρα στο Μάντσεστερ-Τουλάχιστον 15 τραυματίες
Πορνοστάρ δολοφόνησε ζευγάρι στο Λονδίνο-Διαμέλισε τα πτώματα και έπειτα χόρευε στη σκηνή του φόνου
Την Τετάρτη στην Τουρκία ο επόμενος γύρος συνομιλιών με τη Ρωσία-Η ανακοίνωση Ζελένσκι
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον δεκαοκτώ νεκροί από τη συντριβή αεροπλάνου σε σχολείο στο Μπαγκλαντές
Τραγωδία στη Δομινικανή Δημοκρατία-Τουλάχιστον έξι νεκροί και 47 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο
Πέθανε ο 61χρονος που τον κατάπιε το MRI στις ΗΠΑ-«Φορούσε αλυσίδα εννέα κιλών»
ΒΙΝΤΕΟ: Συνετρίβη αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας του Μπαγκλαντές σε σχολείο-Ένας νεκρός
Ο ισραηλινός στρατός επιτίθεται σε στόχους των Χούθι στο λιμάνι της Χοντέιντα στην Υεμένη
«Αν θέλουν πόλεμο θα τον έχουν»-Η ΕΕ ετοιμάζει αντεπίθεση στους δασμούς του Τραμπ, με το βλέμμα στην... έσχατη λύση
Προτείνει τέλος 20 ευρώ για αφίξεις πολιτών εκτός ΕΕ που εξαιρούνται από την υποχρέωση θεώρησης η Κομισιόν