Με κοινό υποψήφιο τον «κανένα» στον δεύτερο γύρο

Δρόμο χωρίς επιστροφή αποτελεί η συμπόρευση, ενόψει και της δεύτερης Κυριακής, των κομμάτων που στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στήριξαν την υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου.  

Η απόφαση των ηγεσιών και των τεσσάρων κομμάτων για να μην στηριχθεί ούτε ο Νίκος Αναστασιάδης ούτε ο Σταύρος Μαλάς είναι δεδομένη, και αυτό που απομένει είναι η τυπική επικύρωσή της από τα συλλογικά όργανα της κάθε πολιτικής δύναμης.

Το πρωί, πραγματοποιήθηκε στο εκλογικό επιτελείο του κ. Παπαδόπουλου σύσκεψη των ηγεσιών των τεσσάρων κομμάτων, κατά την οποία ουσιαστικά επαναβεβαίωσαν την προδιαγεγραμμένη γραμμή πλεύσης τους.  

Η αρχή έγινε με τη σχετική ψεσινή εισήγηση-απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, ο οποία με συνοπτικές διαδικασίες θα επικυρωθεί σήμερα το απόγευμα από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. 

Το πρώτο βήμα για ούτε Αναστασιάδη ούτε Μαλά, αλλά λευκό, έκανε χθες και το Κίνημα «Αλληλεγγύη», καθώς το Εκτελεστικό Γραφείο του Κινήματος διαμόρφωσε τη συγκεκριμένη εισήγηση, η οποία αφού περάσει από το Πολιτικό Γραφείο, θα τεθεί αύριο στην Κεντρική Επιτροπή προς τελική επικύρωση.   
   
Σε ό,τι αφορά την ΕΔΕΚ, μπορεί ο πρόεδρος του Κινήματος Μαρίνος Σιζόπουλος να συναντάται στην μία το μεσημέρι με τον Νίκο Αναστασιάδη(σ.σ. χθες το βράδυ είχε συνάντηση με τον Σταύρο Μαλά), ωστόσο πρόκειται περισσότερο για τυπικού χαρακτήρα συνάντηση παρά κάτι άλλο, μιας και κανείς δεν αναμένει να προκύψει οτιδήποτε που να βάζει σε δεύτερες σκέψεις την ηγεσία της ΕΔΕΚ για την επιλογή της. 

Ενδεικτική περί τούτου, υπήρξε σημερινή δήλωση του Μαρίνου Σιζόπουλου, το πρωί, διά της οποίας προανήγγειλε χρονική επίσπευση της συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, από την Παρασκευή που ήταν προγραμματισμένη στην Πέμπτη, σε περίπτωση κατά την οποία από τη συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη δεν προκύψει κάτι σημαντικό.  

Όσον αφορά το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης θα συναντηθεί στις δέκα αύριο το πρωί με τον Σταύρο Μαλά, ενώ στις δώδεκα το μεσημέρι θα μεταβεί στο Προεδρικό για συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Οι Οικολόγοι θα πάρουν την τελική τους απόφαση αύριο το βράδυ στο πλαίσιο Παγκύπριας Εκλογικής Συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 19:00. 

Η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος, την περασμένη Δευτέρα, επαναβεβαίωσε πως «επιδιώκει να συνεχιστεί η συμπόρευση με τις δυνάμεις της ελπίδας, που πλαισίωσαν την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πλατφόρμα Πολιτών: Μαύρο σε Αναστασιάδη, μαύρο και σε Μαλά 
 

Δειτε Επισης

Αποχώρησε από την εκδήλωση η ΕΔΕΚ-«Από υπερκομματική μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική»
Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Έξω από το Προεδρικό πλήθος κόσμου-Διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς στον απόηχο της παύσης Οδυσσέα (vid&pics)
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς