Κράτησε κλειστά τα χαρτιά του ο Λιλλήκας- Αγκάθι το Κυπριακό και με Αναστασιάδη

Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά όσον αφορά τη στάση που θα τηρήσει η Συμμαχία Πολιτών στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών άφησε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Λιλλήκας, έπειτα από τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι στο Προεδρικό με τον Νίκο Αναστασιάδη.
 
Ο κ. Λιλλήκας απέφυγε επιμελώς να ανοίξει τα χαρτιά του όσον αφορά τις σκέψεις του ενόψει και της αποψινής συνεδρίας της Διευρυμένης Πολιτικής Συγκλήτου της Συμμαχίας, όπου θα ληφθεί η οριστική απόφαση, αρκούμενος να αναφέρει ότι, όπως και με τον Σταύρο Μαλά, έτσι και με τον Νίκο Αναστασιάδη υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία όσον αφορά την προσέγγιση του Κυπριακού  
 
«Είχαμε συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη μετά από πρόσκληση του ιδίου, όπως και χθες με τον πρωτοβουλία του κ. Μαλά συναντήσαμε και τον κ. Μαλά. Ακούσαμε τις απόψεις του Προέδρου για το Κυπριακό, αλλά και για ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης. Είναι γνωστό ότι έχουμε διαφωνίες στο Κυπριακό, δεν είναι σημερινή τοποθέτηση», ανέφερε αρχικά ο κ. Λιλλήκας.  
 
«Τα όσα ακούσαμε και τα όσα συζητήσαμε όπως και χθες με τον κ. Μαλά», συνέχισε, «θα τα μεταφέρουμε σήμερα το απόγευμα στη σύνοδο της Ανώτατης Πολιτικής Συγκλήτου, η ο οποία και θα κληθεί να πάρει την τελική απόφαση και θέση, την οποία και θα δημοσιοποιήσουμε, για τον δεύτερο γύρο».  
 
Ο Γιώργος Λιλλήκας, επαναλαμβάνοντας πως η Συμμαχία διαφωνεί με την φιλοσοφία και των δύο υποψηφίων όσον αφορά το Κυπριακό, υπέδειξε πως θα ήταν άκομψο, προτού ενημερώσει τα στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών, να προβεί σε δημόσιες δηλώσεις ως προς το περιεχόμενων των συναντήσεων.
 
«Σε λίγες ώρες θα έχουμε συνεδρία και θεωρώ ότι έχω υποχρέωση, πρώτα να ενημερώσω τα στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών, να ληφθεί απόφαση, και μετά, σας διαβεβαιώνω πως στην όποια απόφαση λάβουμε θα δημοσιοποιήσουμε και την ουσία των συζητήσεων που είχαμε, τόσο με τον κ. Μαλά όσο και με τον κ. Αναστασιάδη. Θα υπάρξει διαφάνεια», υπογράμμισε.  
 
Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών ξεκαθάρισε πως η απόφαση που θα ληφθεί το βράδυ θα είναι τελεσίδικη, επισημαίνοντας πως πριν από την Σύγκλητο θα συνέλθει η Γραμματεία του κόμματος, η οποία θα διαμορφώσει μία εισήγηση προς την Ανώτατη Σύγκλητο, αφού μελετήσει και αφού τύχει πλήρους ενημέρωσης για τις δύο συναντήσεις, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις επιλογές.  
 
«Δεν καταθέσαμε κανένα αίτημα στον Πρόεδρο ούτε και μπήκαμε στη λογική να ζητήσουμε ανταλλάγματα ή να κάνουμε συναλλαγές. Παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας ότι δεν αποδεχόμαστε την κουλτούρα των συναλλαγών, συζητήσαμε και ακούσαμε και τους δύο υποψήφιους, τις θέσεις τους και στο Κυπριακό και στην εσωτερική διακυβέρνηση, εγείραμε εμείς τις δικές μας θέσεις και τις διαφωνίες που έχουμε στο Κυπριακό, εγείραμε και προσπαθήσαμε να επαναφέρουμε στο τραπέζι και προτάσεις δικές μας, που αφορούν και την οικονομία και τα κοινωνικά προβλήματα», επισήμανε ο Γιώργος Λιλλήκας.
 
Σε ερώτηση αν αλλάζει κάτι από τις επαφές με τους δύο υποψήφιους με δεδομένες τις θέσεις και των δύο υποψηφίων στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών επανέλαβε ότι υπάρχει διαφωνία στη φιλοσοφία προσέγγισης του Κυπριακού, καθώς η Συμμαχία Πολιτών απορρίπτει τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, άρα βρίσκεται στον αντίποδα και των δύο υποψηφίων οι οποίοι έχουν την ίδια πολιτική προσέγγιση.
 
«Απ’ εκεί και πέρα δεν θέλω να πω δημόσια τι ειπώθηκε από τους δύο» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως θα ενημερωθούν πρώτα τα στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών.
 
Διαβεβαίωσε παράλληλα εκ νέου πως στην όποια απόφαση πάρει η Ανώτατη Σύγκλητος απόψε θα υπάρχει τεκμηρίωση και διαφάνεια σε ό,τι αφορά την ουσία των συναντήσεων με τους δύο υποψήφιους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν κάνει πίσω στο Κυπριακό ο Μαλάς, δύσκολα στήριξη από Λιλλήκα
 

Δειτε Επισης

Αποχώρησε από την εκδήλωση η ΕΔΕΚ-«Από υπερκομματική μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική»
Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Έξω από το Προεδρικό πλήθος κόσμου-Διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς στον απόηχο της παύσης Οδυσσέα (vid&pics)
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς