Κράτησε κλειστά τα χαρτιά του ο Λιλλήκας- Αγκάθι το Κυπριακό και με Αναστασιάδη

Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά όσον αφορά τη στάση που θα τηρήσει η Συμμαχία Πολιτών στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών άφησε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Λιλλήκας, έπειτα από τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι στο Προεδρικό με τον Νίκο Αναστασιάδη.
 
Ο κ. Λιλλήκας απέφυγε επιμελώς να ανοίξει τα χαρτιά του όσον αφορά τις σκέψεις του ενόψει και της αποψινής συνεδρίας της Διευρυμένης Πολιτικής Συγκλήτου της Συμμαχίας, όπου θα ληφθεί η οριστική απόφαση, αρκούμενος να αναφέρει ότι, όπως και με τον Σταύρο Μαλά, έτσι και με τον Νίκο Αναστασιάδη υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία όσον αφορά την προσέγγιση του Κυπριακού  
 
«Είχαμε συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη μετά από πρόσκληση του ιδίου, όπως και χθες με τον πρωτοβουλία του κ. Μαλά συναντήσαμε και τον κ. Μαλά. Ακούσαμε τις απόψεις του Προέδρου για το Κυπριακό, αλλά και για ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης. Είναι γνωστό ότι έχουμε διαφωνίες στο Κυπριακό, δεν είναι σημερινή τοποθέτηση», ανέφερε αρχικά ο κ. Λιλλήκας.  
 
«Τα όσα ακούσαμε και τα όσα συζητήσαμε όπως και χθες με τον κ. Μαλά», συνέχισε, «θα τα μεταφέρουμε σήμερα το απόγευμα στη σύνοδο της Ανώτατης Πολιτικής Συγκλήτου, η ο οποία και θα κληθεί να πάρει την τελική απόφαση και θέση, την οποία και θα δημοσιοποιήσουμε, για τον δεύτερο γύρο».  
 
Ο Γιώργος Λιλλήκας, επαναλαμβάνοντας πως η Συμμαχία διαφωνεί με την φιλοσοφία και των δύο υποψηφίων όσον αφορά το Κυπριακό, υπέδειξε πως θα ήταν άκομψο, προτού ενημερώσει τα στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών, να προβεί σε δημόσιες δηλώσεις ως προς το περιεχόμενων των συναντήσεων.
 
«Σε λίγες ώρες θα έχουμε συνεδρία και θεωρώ ότι έχω υποχρέωση, πρώτα να ενημερώσω τα στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών, να ληφθεί απόφαση, και μετά, σας διαβεβαιώνω πως στην όποια απόφαση λάβουμε θα δημοσιοποιήσουμε και την ουσία των συζητήσεων που είχαμε, τόσο με τον κ. Μαλά όσο και με τον κ. Αναστασιάδη. Θα υπάρξει διαφάνεια», υπογράμμισε.  
 
Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών ξεκαθάρισε πως η απόφαση που θα ληφθεί το βράδυ θα είναι τελεσίδικη, επισημαίνοντας πως πριν από την Σύγκλητο θα συνέλθει η Γραμματεία του κόμματος, η οποία θα διαμορφώσει μία εισήγηση προς την Ανώτατη Σύγκλητο, αφού μελετήσει και αφού τύχει πλήρους ενημέρωσης για τις δύο συναντήσεις, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις επιλογές.  
 
«Δεν καταθέσαμε κανένα αίτημα στον Πρόεδρο ούτε και μπήκαμε στη λογική να ζητήσουμε ανταλλάγματα ή να κάνουμε συναλλαγές. Παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας ότι δεν αποδεχόμαστε την κουλτούρα των συναλλαγών, συζητήσαμε και ακούσαμε και τους δύο υποψήφιους, τις θέσεις τους και στο Κυπριακό και στην εσωτερική διακυβέρνηση, εγείραμε εμείς τις δικές μας θέσεις και τις διαφωνίες που έχουμε στο Κυπριακό, εγείραμε και προσπαθήσαμε να επαναφέρουμε στο τραπέζι και προτάσεις δικές μας, που αφορούν και την οικονομία και τα κοινωνικά προβλήματα», επισήμανε ο Γιώργος Λιλλήκας.
 
Σε ερώτηση αν αλλάζει κάτι από τις επαφές με τους δύο υποψήφιους με δεδομένες τις θέσεις και των δύο υποψηφίων στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών επανέλαβε ότι υπάρχει διαφωνία στη φιλοσοφία προσέγγισης του Κυπριακού, καθώς η Συμμαχία Πολιτών απορρίπτει τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, άρα βρίσκεται στον αντίποδα και των δύο υποψηφίων οι οποίοι έχουν την ίδια πολιτική προσέγγιση.
 
«Απ’ εκεί και πέρα δεν θέλω να πω δημόσια τι ειπώθηκε από τους δύο» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως θα ενημερωθούν πρώτα τα στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών.
 
Διαβεβαίωσε παράλληλα εκ νέου πως στην όποια απόφαση πάρει η Ανώτατη Σύγκλητος απόψε θα υπάρχει τεκμηρίωση και διαφάνεια σε ό,τι αφορά την ουσία των συναντήσεων με τους δύο υποψήφιους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν κάνει πίσω στο Κυπριακό ο Μαλάς, δύσκολα στήριξη από Λιλλήκα
 

Δειτε Επισης

Για «πολιτικοποίηση του θέματος των αγνοουμένων» κάνει λόγο το τ/κ μέλος ΔΕΑ
Γεραπετρίτης: Σκοπός της Ελλάδας ως μη μόνιμο μέλος ΣΑ να διατηρήσει το Κυπριακό στην ενεργό ατζέντα ΟΗΕ
Στο λιμάνι Λεμεσού το αμερικανικό υποβρύχιο USS Indiana
Φαντάζονται δικαιοδοσία στο FIR Λευκωσίας στα κατεχόμενα-Συνεχίζουν να φωνάζουν για τα γαλλικά μαχητικά
Χωρίς λύση του Κυπριακού οι στόχοι για το 2025 που ανακοίνωσε ο Ουστέλ
Δόθηκαν 4431 νέες «υπηκοότητες» στα κατεχόμενα το 2024
Με αδιευκρίνιστα «μέτρα» απειλεί το λεγόμενο «υπεξ» για τις νέες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ
Πολύ πλούσιο αναμένεται το πολιτιστικό πρόγραμμα Κυπριακής Προεδρίας
Σταθερή πορεία για αντιμετώπιση όλων των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων θέλει η ΕΔΕΚ για το 2025
Άμεση οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου ζητά η Ελληνική Λύση