Έκλεισε την πόρτα σε Αναστασιάδη ο Σιζόπουλος-Ούτε με Μαλά η ΕΔΕΚ

Τέλος στα όποια έστω και αμυδρά σενάρια παρέμεναν να αιωρούνται όσον αφορά τη στάση που θα τηρήσει η ΕΔΕΚ στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών έβαλε μετά τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό με τον Νίκο Αναστασιάδη, ο πρόεδρος του Κινήματος Μαρίνος Σιζόπουλος.   

«Ήταν μια συνάντηση ειλικρινής, καταλήξαμε ότι διαφωνούμε, ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή περιθώριο να υπάρξουν οποιεσδήποτε διαφοροποιήσεις στις θέσεις του Προέδρου, κυρίως στα θέματα του Κυπριακού, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στη χθεσινή συνάντηση με τον κ. Μαλά», ανέφερε εξερχόμενος του Προεδρικού ο κ. Σιζόπουλος.  

«Από την πλευρά τη δική μου», συνέχισε, «τίθεται ένα σοβαρό ερώτημα. Εάν οι δύο υποψήφιοι του δευτέρου γύρου των προεδρικών εκλογών δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε μία αμοιβαία ενδεχομένως διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας κάνοντας και αυτοί τις δικές τους υποχωρήσεις, όπως και οι υπόλοιποι που θα συνεργαστούμε, προς τι αυτές οι συναντήσεις;»

«Από τη στιγμή», τόνισε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, «που οι δύο υποψήφιοι δεν είναι διατεθειμένοι να προβούν σε συζήτηση υποχωρήσεων στις θέσεις τους ή σε βασικά θέματα των θέσεων τους, για να μπορέσει να υπάρχει μια αμοιβαιότητα και να μπορέσει ενδεχομένως να επιτευχθεί μία συνεργασία, λυπούμε να παρατηρήσω ότι ανεξάρτητα από το ότι είμαστε οι ηττημένοι του πρώτου γύρου ή από το ποσοστό που εκπροσωπεί κάθε κόμμα, υπάρχει μια πολιτική αξιοπρέπεια. Εδώ διερευνούμε τη δυνατότητα συνεργασίας με αμοιβαιότητα, με ισοτιμία και όχι ισότητα. Δεν διερευνούμε τη δυνατότητα υποταγής μας, δεν ήρθαμε να συζητήσουμε την υποταγή».

«Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και θεωρώ ότι, ναι μεν αυτές οι συναντήσεις είχαν το θετικό από την άποψη ότι έχει ξεκαθαρίσει αυτό το τοπίο, όμως από την άλλη πλευρά νομίζω ότι δεν μπορούσαν να εκπληρώσουν τον στόχο για τον οποίο συγκλήθηκαν, που ήταν η διερεύνηση μιας ειλικρινούς και μιας πραγματικής συνεργασίας», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ. 

Όσον αφορά τη λήψη απόφασης από πλευράς του Κινήματος για τη στάση που θα τηρήσει στον δεύτερο γύρο, ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε πως θα ενημερώσει το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ για τις συναντήσεις που είχε, και εν συνέχεια το Πολιτικό Γραφείο θα πάρει τη δική του εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για την τελική απόφαση.
 
Απόφαση της ΕΔΕΚ θα είναι η συμπόρευση της με τα υπόλοιπα κόμματα που στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στήριξαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο, στο πλαίσιο της οποίας απόφασης δεν θα στηρίξει κανέναν εκ των δύο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με κοινό υποψήφιο τον «κανένα» στον δεύτερο γύρο

Δειτε Επισης

Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Έξω από το Προεδρικό πλήθος κόσμου-Διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς στον απόηχο της παύσης Οδυσσέα (vid&pics)
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς
Με ομογενείς συναντάται ο Πρόεδρος στη Νέα Υόρκη