Τηλεμαχία γαλλικών προδιαγραφών κι’ όποιος αντέξει

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το αποψινό debate των δύο υποψηφίων Προέδρων, Νίκου Αναστασιάδη και Σταύρου Μαλά, που θα «κονταροχτυπηθούν» στο στούντιο 3 του ΡΙΚ στις 8 και 30.
 
Θεωρείται από όλους δεδομένο πως η αποψινή συζήτηση θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα από αυτήν που παρακολουθήσαμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες την προηγούμενη Τετάρτη, αφού αυτή τη φορά θα διεξαχθεί με τους όρους του γαλλικού τύπου debate.
 
Στην αποψινή συζήτηση οι δύο υποψήφιοι θα έχουν άπλετο χρόνο στη διάθεσή τους για να τοποθετηθούν, να απαντήσουν να σχολιάσουν και να κάνουν μεταξύ τους διάλογο.
 
Στην αποψινή τηλεμαχία δεν θα υπάρχει το χρονόμετρο για κάθε ερώτηση όπως την προηγούμενη φορά, όμως θα υπάρχει χρονόμετρο που θα μετρά τον συνολικό χρόνο που θα τοποθετείται για κάθε ενότητα ο κάθε υποψήφιος.
 
Τους Νίκο Αναστασιάδη και Σταύρο Μαλά θα «ανακρίνουν» οι πέντε διευθυντές ειδήσεων των παγκύπριων τηλεοπτικών σταθμών, Πανίκος Χατζηπαναγή (ΡΙΚ), Έλλη Κοτζιαμάνη (Αντ1), Μιχάλης Παυλίδης (TVOne), Χρύσανθος Τσουρούλλης (Σίγμα) και Γιώργος Τσαλακός (Alpha), ο οποίος θα έχει την ευθύνη για τον συντονισμό της συζήτησης.
 
Το debate θα γίνει σε δύο ημίχρονα και θα διαρκέσει δύο ώρες. Σύμφωνα με τα όσα συμφωνηθήκαν στις συσκέψεις των διευθυντών ειδήσεων των καναλιών με τους εκπροσώπους των επιτελείων στον πρώτο γύρο θα συζητηθεί το Κυπριακό, η εξωτερική πολιτική και θέματα ενέργειας, ενώ στον δεύτερο γύρο θα συζητηθούν θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης και οικονομίας.
 
Οι δημοσιογράφοι θα θέτουν μια κοινή ερώτηση στην οποία θα απαντούν εντός τριών λεπτών οι δύο υποψήφιοι. Στη συνέχεια Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς, θα έχουν άπλετο χρόνο, συνολικά 22 λεπτά έκαστος, ούτως ώστε να σχολιάσουν την τοποθέτηση του αντιπάλου τους.
 
Συγκεκριμένα για ένα ζήτημα ο υποψήφιος θα τοποθετείται σε τρία λεπτά, στη συνέχεια θα έχει τέσσερα λεπτά για διάλογο και ακολούθως οι δημοσιογράφοι θα συντονίζουν τη συζήτηση για το ποιος εκ των δύο έχει το λόγο.
 
Όπως προνοεί και το γαλλικού τύπου debate ο  ένας υποψήφιος θα μπορεί να διακόπτει τον άλλο για να απαντήσει και θα εναπόκειται στους δύο για το μέχρι που θα φτάσει η συζήτηση.
 
Η επιτυχία του γαλλικού τύπου debate είναι ένα στοίχημα αφού θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Κύπρο. Σύμφωνα με τους αρμόδιους η υιοθέτηση του κατέστη εφικτή με τη συμμετοχή των δύο υποψηφίων. Αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί την προηγούμενη εβδομάδα αφού δεν θα ήταν δυνατό με τη συμμετοχή πέντε δημοσιογράφων και πέντε υποψηφίων.
 

Δειτε Επισης

Αποχώρησε από την εκδήλωση η ΕΔΕΚ-«Από υπερκομματική μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική»
Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Έξω από το Προεδρικό πλήθος κόσμου-Διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς στον απόηχο της παύσης Οδυσσέα (vid&pics)
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς