Κτυπούν, αλλά βρίσκουν κλειστή την πόρτα του ενδιάμεσου

Κτυπούν, αλλά βρίσκουν κλειστή την πόρτα των κομμάτων που στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στήριξαν την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου, οι δύο εναπομείναντες υποψήφιοι για την δεύτερη Κυριακή, Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς.
 
Ήδη, το Εκτελεστικό Γραφείο του Κινήματος Αλληλεγγύη έλαβε σήμερα απόφαση όπως εισηγηθεί «λευκό» στον δεύτερο γύρο. Η πρόταση, αφού περάσει και από το Πολιτικό Γραφείο, θα τεθεί προς έγκριση ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής, που θα συνέλθει μεθαύριο Πέμπτη.
 
Στις πέντε το απόγευμα συνέρχεται και το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ, το οποίο αναμένεται να υιοθετήσει την εισήγηση της Γραμματείας του κόμματος, όπως αυτή διαμορφώθηκε χθες για ούτε τον έναν, ούτε τον άλλο(κανέναν εκ των δύο), ενώ η τελική επικύρωση θα γίνει από την Κεντρική Επιτροπή, κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη.

 

Ο Νίκος Αναστασιάδης, μίλησε σήμερα τηλεφωνικώς με τις ηγεσίες των κομμάτων που στήριξαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο, ενώ ο Σταύρος Μαλάς βρέθηκε το πρωί στα γραφεία του ΔΗΚΟ, όπου είχε συνάντηση με τον κ. Παπαδόπουλο προς συζήτηση της προοπτικής συνεργασίας τους στον δεύτερο γύρο.
 
Ωστόσο, όπως προκύπτει και από τη συνάντηση, τόσο το ΔΗΚΟ όσο και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες το κόμμα συμπορεύτηκε κατά την πρώτη Κυριακή, δηλαδή η ΕΔΕΚ, η Αλληλεγγύη και το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών,  προχωρούν ολοταχώς από κοινού προς λήψη απόφασης για μη στήριξη, ούτε του κ. Μαλά ούτε του κ. Αναστασιάδη, με μοναδικό ερωτηματικό να αποτελεί κατά πόσο θα καλέσουν τους ψηφοφόρους τους σε ψήφο κατά συνείδηση ή λευκό/άκυρο.
 
Εξερχόμενος από τα γραφεία του ΔΗΚΟ, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Νικόλα Παπαδόπουλο η οποία διήρκησε μόλις μια ώρα, ο Σταύρος Μαλάς, μολονότι χαρακτήρισε ως παραγωγική τη συνάντηση, λέγοντας ότι στο πλαίσιο της συζητήθηκε το ότι υπάρχει μια πολύ-πολύ σημαντική λαϊκή εντολή για αλλαγή διακυβέρνησης, κατά την έκφρασή του, έδειξε να κατανοεί πως το πρόσφορο έδαφος το οποίο αναζητούσε μάλλον… ήδη έχει υποχωρήσει.  
 
Συναφώς, ο κ. Μαλάς απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση κατά πόσο υπήρξε κοινό έδαφος στη συνάντηση με τον κ. Παπαδόπουλο.
 
«Είχαμε μια παραγωγική συνάντηση με τον κ. Παπαδόπουλου και θα κάνουμε δηλώσεις όταν ολοκληρωθούν οι επαφές με όλες τις πολιτικές δυνάμεις», είπε, υπενθυμίζοντας ότι θα συναντηθεί με την κ. Θεοχάρους, με τον κ. Λιλλήκα το απόγευμα, ενώ, όπως είπε, προγραμματίζονται συναντήσεις με το Κίνημα των Οικολόγων και με την ΕΔΕΚ.
 
«Εκείνο που έχει συζητηθεί βεβαίως είναι ότι υπάρχει μια πολύ-πολύ σημαντική λαϊκή εντολή για αλλαγή διακυβέρνησης», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με τον Νικόλα Παπαδόπουλο.
Ο Σταύρος Μαλάς στην μία το μεσημέρι ανέβηκε τα σκαλιά του Κινήματος Αλληλεγγύη για συνάντηση με την πρόεδρο του Κινήματος Ελένη Θεοχάρους, ενώ στις επτά το βράδυ θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο. Στο μεσοδιάστημα, και συγκεκριμένα στις τέσσερις το απόγεμα, ο κ. Μαλάς θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, ανθυποψήφιο του κατά τον πρώτο γύρο, Γιώργο Λιλλήκα.  
 
Σε ό,τι αφορά τον Νίκο Αναστασιάδη, στις δώδεκα αύριο το μεσημέρι θα έχει συνάντηση στο Προεδρικό με τον πρόεδρο τις ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, ενώ μία ώρα αργότερα, στην μία το μεσημέρι, θα έχει επίσης στο Προεδρικό, συνάντηση με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργο Λιλλήκα.
 
 

Δειτε Επισης

Αποχώρησε από την εκδήλωση η ΕΔΕΚ-«Από υπερκομματική μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική»
Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Έξω από το Προεδρικό πλήθος κόσμου-Διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς στον απόηχο της παύσης Οδυσσέα (vid&pics)
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς