Τείνουν χείρα φιλίας, βιώνουν την…απόρριψη-Όλες οι εξελίξεις

Εν μέσω συνεχών ζυμώσεων και διεργασιών οι οποίες θα διαμορφώσουν οριστικά τους συσχετισμούς δυνάμεων στη βάση των οποίων θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών, αρχίζει σιγά-σιγά να αδειάζει η κλεψύδρα του χρόνου για την εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής, μέσα από την οποία θα προκύψει ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
Οι δύο υποψήφιοι, Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς, αναμετρώνται την Τετάρτη το βράδυ τηλεοπτικά στο μεγάλο διακαναλικό debate, ενώ ταυτοχρόνως καταβάλλουν προσπάθειες για εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής στήριξης, που μέχρι στιγμής ωστόσο-σε επίπεδο κομματικών ηγεσιών-δεν αποδίδουν και δεν φαίνεται ότι θα αποδώσουν καρπούς.
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης είχε την Τρίτη τηλεφωνική επικοινωνία με τους αρχηγούς των κομμάτων οι υποψήφιοι των οποίων δεν κατάφεραν να περάσουν στη δεύτερη Κυριακή, ενώ για την Τετάρτη έχει κλείσει ραντεβού με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο και τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργο Λιλλήκα.
 
Θα τους υποδεχθεί στο Προεδρικό, τον μεν Μαρίνο Σιζόπουλο στις δώδεκα το μεσημέρι, τον δε Γιώργο Λιλλήκα στην μία, χωρίς όμως οι προσδοκίες να προκύψει κάτι ιδιαιτέρως θετικό για τον ίδιο να είναι μεγάλες.
 
Πόντους πάντως, τουλάχιστον επικοινωνιακούς και σημειολογικούς στην προεκλογική προσπάθεια που καταβάλει, έδωσε στον Νίκο Αναστασιάδη η ανακοίνωση στήριξης προς την υποψηφιότητά του από τον δήμαρχο Λευκωσίας, αδερφό του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.
 
Από την άλλη, ο Σταύρος Μαλάς συναντήθηκε την Τρίτη διαδοχικά με τους Νικόλα Παπαδόπουλο, Γιώργο Λιλλήκα, Ελένη Θεοχάρους και Μαρίνο Σιζόπουλο, χωρίς ωστόσο να προκύπτει οτιδήποτε διαφορετικό σε σχέση με τα δεδομένα που ίσχυαν πριν από τις συναντήσεις αυτές σε σχέση με τις πιθανότητες στήριξης της υποψηφιότητάς του.
 
Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης σε διαμόρφωση εισήγησης προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που θα συνεδριάσει το απόγευμα της Τετάρτης, ότι δεν μπορεί να υποστηριχθεί ούτε ο Νίκος Αναστασιάδης ούτε ο Σταύρος Μαλάς, ενώ ανάλογη εισήγηση διαμόρφωσε και το Εκτελεστικό Γραφείο του Κινήματος Αλληλεγγύη.
 
Σε ό,τι αφορά την ΕΔΕΚ, μπορεί ο Μαρίνος Σιζόπουλος στις δηλώσεις στις οποίες προέβη μετά τη συνάντηση που είχε με τον Σταύρο Μαλά να τόνισε πως η απόφαση του ΔΗΚΟ δεν είναι δεσμευτική για το δικό του κόμμα, καθότι όπως υπογράμμισε οι Σοσιαλιστές παρά τη διακηρυγμένη θέση τους για σύμπλευση με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο διατηρούν την αυτοτέλεια τους, όλες οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο ίδιο μήκος κύματος με αυτή του ΔΗΚΟ και της Αλληλεγγύης θα είναι και η απόφαση που θα λάβει την Παρασκευή η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος. Ότι δηλαδή ούτε η ΕΔΕΚ μπορεί να στηρίξει, είτε τον Νίκο Αναστασιάδη είτε τον Σταύρο Μαλά.
 
Σημειώνεται πως οι ηγέτες των τεσσάρων κομμάτων, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη και Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, θα παρακαθίσουν σε νέα σύσκεψη το πρωί της Τετάρτης, προς ανασκόπηση της μέχρι στιγμής διαμορφωθείσας κατάστασης και περαιτέρω συντονισμό για τις παραπέρα κινήσεις τους.   
 
Όπως έχει προαναφερθεί, το απόγευμα της Τετάρτης θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ για επικύρωση της εισήγησης του Εκτελεστικού Γραφείου, ενώ το απόγευμα θα συνεδριάσει και η Διευρυμένη Ανώτατη Σύγκλητος της Συμμαχίας Πολιτών για να λάβει τη δική της απόφαση. Θα προηγηθεί, όπως επίσης έχει προαναφερθεί, συνάντηση του προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργου Λιλλήκα με τον Νίκο Αναστασιάδη.   
 

Δειτε Επισης

Αποχώρησε από την εκδήλωση η ΕΔΕΚ-«Από υπερκομματική μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική»
Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Έξω από το Προεδρικό πλήθος κόσμου-Διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς στον απόηχο της παύσης Οδυσσέα (vid&pics)
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς