Στην αντεπίθεση ο Ελεγκτής για Βασιλείου: «Αντί να τρίζει η άμαξα, τρίζει ο αμαξηλάτης»
10:37 - 03 Ιανουαρίου 2018

Η Ελεγκτική Υπηρεσία απορρίπτει ως απαράδεκτες τις σημερινές δηλώσεις του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Γιώργου Βασιλείου στο κρατικό ραδιόφωνο εναντίον της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.
"Όλα τα γεγονότα για την υπόθεση έχουν εξηγηθεί στη χθεσινή ανακοίνωση της Υπηρεσίας μας. Φθάσαμε στο σημείο να κατηγορούμαστε γιατί δεν αποκρύψαμε από την έκθεση μας μια αναφορά που περιλήφθηκε αυτούσια σε ετήσιες εκθέσεις 5 φορές προηγουμένως, και δημοσιοποιήθηκε χωρίς να ιδρώσει το αυτί οποιουδήποτε", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελ. Υπηρεσία.
"Καλούμαστε να απολογηθούμε επειδή αυτή τη φορά, λόγω του μικρού μεγέθους της Έκθεσης, οι δημοσιογράφοι ανέδειξαν το συγκεκριμένο θέμα, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ενώ προσθέτει πως δεν θα επεκταθεί περαιτέρω "από σεβασμό στο θεσμό του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας". "Το μόνο που μπορεί να λεχθεί είναι πως, αντί να τρίζει η άμαξα, τρίζει ο αμαξηλάτης", λέει χαρακτηριστικά η Ελ. Υπηρεσία.
"Απαράδεκτες είναι, κατά την άποψη μας, και οι δηλώσεις του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Μιχάλη Σοφοκλέους ο οποίος μίλησε για ανθρωποφαγία και δημόσια διαπόμπευση. Το μόνο που αποδεικνύουν είναι κουλτούρα συγκάλυψης και εξηγούν τη διαχρονική ανοχή που επιδείχθηκε τόσα χρόνια για το θέμα αυτό από το Υπουργείο Εξωτερικών. Αναμένουμε από το Υπουργείο Εξωτερικών να απαιτήσει την άμεση εξόφληση των όποιων οφειλομένων ποσών", καταλήγει η Ελ. Υπηρεσία.
Στο μεταξύ, σύμφωνα το ΚΥΠΕ το οποίο επικοινώνησε με το Υπουργείο Εξωτερικών, "το θέμα εξετάζεται ενδελεχώς και το Υπουργείο θα επανέλθει σύντομα". "Από το γραφείο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας λέχθηκε στο ΚΥΠΕ, όταν επικοινώνησε με το εν λόγω γραφείο, ότι αργότερα σήμερα αναμένεται να εκδοθεί γραπτή ανακοίνωση για το θέμα".