Χάρισα πολύ περισσότερα από τις 48 χιλιάδες τονίζει ο Γ. Βασιλείου

Την απαρέσκειά του για τον τρόπο που ο Γενικός Ελεγκτής αντιλαμβάνεται τη λειτουργία των θεσμών, εκφράζει ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, σημειώνοντας ότι ο ίδιος αποποιήθηκε αμοιβή που του προτάθηκε, πολλαπλάσια των €48.000, κατά τη διάρκεια των πέντε χρόνων που υπήρξε επικεφαλής των ενταξιακών συνομιλιών για ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, καθώς και ότι αναμένει με ενδιαφέρον τη θέση του Υπουργείου Εξωτερικών. 

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Βασιλείου αναφέρει ότι «μετά την αρχική έκπληξη και τον αιφνιδιασμό, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την απαρέσκεια μου για τον τρόπο που ο Γενικός Ελεγκτής αντιλαμβάνεται τη λειτουργία των θεσμών».
 
Επαναλαμβάνω, προσθέτει, «ότι ουδείς μου ανέφερε ότι οφείλω οποιοδήποτε ποσό και ξαφνικά, μετά από 18 χρόνια, είδα το όνομα, το κύρος και την εντιμότητά μου να διασύρονται στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». 

«Στην προσπάθεια μου να επικοινωνήσω μαζί του, ο Γενικός Ελεγκτής δεν ανταποκρίθηκε. Αντί τούτου, επέλεξε με ανακοίνωση του να με διασύρει, χωρίς να νιώσει την ανάγκη να ακούσει τη δική μου θέση», σημειώνει.
 
Σύμφωνα με τον πρώτην Πρόεδρο «είναι φανερό ότι ο κ. Μιχαηλίδης προσπαθεί να μου αποδώσει  σφετερισμό δημόσιου χρήματος». «Ο βίος και πολιτεία μου τον διαψεύδει. Απλά να θυμίσω ότι όντας για 5 χρόνια Επικεφαλής των Ενταξιακών Συνομιλιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποποιήθηκα αμοιβή, που μου προτάθηκε, πολλαπλάσια των €48.000», προσθέτει.
 
«Αναμένω με ενδιαφέρον τη θέση του Υπουργείου Εξωτερικών», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Βασιλείου.

ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Επανέλαβε το αφήγημα για «ειρηνευτική επιχείρηση» το 1974 ο Ερντογάν-«Αν θες ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο»
Κύπρος, Ελλάδα και άλλες 26 χώρες υπογράφουν κοινή δήλωση για να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα
Βεβαιότητα από Αθήνα για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-«Δεν θα γίνει αυτή των κατεχομένων-Τουρκίας»
Επίθεση Ερχιουρμάν σε Τατάρ-Τον κατηγορεί για διχαστική ρητορική
Καθορίστηκαν με νόμο οριζόντια καθήκοντα για αντιδημάρχους-Ενέκρινε πακέτο τροποποιήσεων η Βουλή
Προκλητικός και πάλι ο Τατάρ-Τα βάζει με την Ε/κ πλευρά για «άδικες επιθέσεις» στο περιουσιακό ζήτημα
Συγχαρητήρια Προέδρου στους μαθητές που συμμετείχαν στις Παγκύπριες-«Η Κύπρος είναι περήφανη για τη νέα γενιά της»
Πολλαπλές αναγνώσεις για την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα-Ρουτίνα, προσβολές και «προεκλογικές» σκιές
Η Κύπρος συνυπέγραψε τη βρετανική πρωτοβουλία για Γάζα-«Μήνυμα για ανθρωπιστική βοήθεια μέσω θαλάσσιου διαδρόμου»
Επανέρχεται ο Φειδίας, δικαιολογείται ξανά για το podcast με τον Τατάρ ανήμερα της μαύρης επετείου της εισβολής