Κέρδισε τον κακό της δαίμονα και άνοιξε την ψαλίδα

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η ΑΕΚ το 2018, η οποία επιβλήθηκε με 2-0 της Νέας Σαλαμίνας στην «ΑΕΚ Aρένα».

Η ομάδα της Λάρνακας, με σκόρερ τους Τομάς (28’) και Ακοράν (54’), πέτυχε μια σπουδαία νίκη που αυξάνει τη διαφορά της και από τους πρωτοπόρους που είχαν απώλειες και σκαρφαλώνει με 40 βαθμούς στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα τρεις περισσότερους από τη δεύτερη Ανόρθωση.

Αντιθέτως, οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν στην επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας με 11 βαθμούς στη 12η θέση.

Την κατοχή και τον έλεγχο με το μέρος της είχε με την έναρξη της αναμέτρησης η ΑΕΚ, η οποία δεν μπορούσε ωστόσο να τρυπήσει την σκληροτράχηλη άμυνα της Σαλαμίνας.
 
Στην πρώτη οργανωμένη επιθετική της προσπάθεια στο 28’, η ομάδα της Λάρνακας είδε τις προσπάθειες της να καρποφορούν, με τον Σόρια να γυρίζει στον Τομάς εντός περιοχής, με τον τελευταίο να αποφεύγει τον αντίπαλο και με δυνατό σουτ να ανοίγει στο σκορ.
Αν και επιχείρησαν να αντιδράσουν οι «ερυθρόλευκοι», εκτός από το δοκάρι του Καρώ στο 33' δεν κατάφεραν κάτι αξιόλογο στη συνέχεια, με τον Φλοριάν στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 54’ να δίνει διαστάσεις στη νίκη των Λαρνακέων, ο οποίος με σουτ διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του.
 
Οι γηπεδούχοι, έριξαν ταχύτητα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης διατηρώντας το υπέρ τους προβάδισμα, με τη μόνη καλή ευκαιρία που ξεχώρισε να είναι στο 78’ το συρτό σουτ του Φλοριάν που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Βεσελόφσκι.
Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:
ΑΕΚ: Πάμπλο, Σόρια, Αντωνιάδης, Τρουγιόλς, Μοϊσόφ, Λαμπάν, Ακοράν,  Τομάς, Τρισκόφσκι (25΄ Τέτε), Κάσες, Φλοριάν
Σαλαμίνα:  Βεσελόφσκι, Βοσκανιάν, Καρώ, Λεμέσιος, Κούσουλος (63΄ Παπαδόπουλος), Ρέινολντς, Σιαθάς, Κορέια, Μιντίκκης,  Μπριτζίτο, Πόλιανετς