Η Αθήνα ανακάλεσε άδεια για έρευνες στο Αιγαίο που είχε δώσει σε γερμανικό πλοίο

Ακύρωσε η ελληνική κυβέρνηση την άδεια για επιστημονικές έρευνες στο Αιγαίο, που είχε παραχωρήσει στο γερμανικό ερευνητικό πλοίο «Meteor», αφού διαπίστωσε ότι οι Navtex που εξέδωσε η Τουρκία για έρευνες στην ίδια περιοχή εκδόθηκαν κατόπιν σχετικού αιτήματος του συγκεκριμένου πλοίου.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα το πλοίο «Meteor» ξεκίνησε έρευνες γύρω από τη νήσο Λήμνο, μετά από σχετική άδεια των ελληνικών αρχών.
 
Στις 29 Δεκεμβρίου, δημιουργήθηκε επεισόδιο όταν οι τουρκικές αρχές ζήτησαν από το πλοίο να εγκαταλείψει την περιοχή, ισχυριζόμενες ότι έπλεε σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Μετά από το συγκεκριμένο περιστατικό, οι υπεύθυνοι του πλοίου το οποίο ανήκει στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, ζήτησαν άδεια για διεξαγωγή ερευνών στο Αιγαίο και από τις τουρκικές αρχές, γεγονός που οδήγηση την Αθήνα στην ανάκληση της άδειας που του είχε παραχωρηθεί. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο στην Αθήνα η Μουρτζούκου-Δεν γνώριζε για το ένταλμα σύλληψης
Τραγωδία με δύο νεκρούς 16χρονους στην Ελλάδα-Είχαν εξαφανιστεί, εντοπίστηκαν σε κοίτη ποταμού
Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου για τη δολοφονία των βρεφών στην Αμαλιάδα
Στo στενό κύκλο του καθηγητή στρέφονται οι έρευνες για τη δολοφονία στην Αγία Παρασκευή-Είχε συνεργό ο δράστης
Ψάχνουν αν εμπλέκεται τρίτο όχημα στο θανατηφόρο με τον 21χρονο-Πετάχτηκε από το παράθυρο η συνοδηγός
Η οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στη συνάντηση Γεραπετρίτη-Χαφτάρ στη Λιβύη
«Απόβαση» μεταναστών σε παραλία με λουόμενους-Πάνω από 750 άνθρωποι έφτασαν σε Κρήτη και Γαύδο
Μυστήριο γύρω από τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή-Τι κατέθεσε η Ελληνίδα πρώην σύζυγός του
Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Αγρινίο-Ο 21χρονος Θανάσης κάηκε ζωντανός και οι νοσηλευτές γονείς του τον αναγνώρισαν
Έρευνα στον ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στην Ελλάδα