Ένα ζευγάρι σκοτώθηκε όταν παρασύρθηκε από ένα τεράστιο κύμα στη Χώρα των Βάσκων

Ένα ζευγάρι Ισπανών σκοτώθηκε σήμερα όταν παρασύρθηκε από ένα τεράστιο κύμα, ενώ βρισκόταν στην προβλήτα ενός παραθαλάσσιου χωριού στη Χώρα των Βάσκων, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την υπηρεσία ασφαλείας της περιοχής.

«Ένας άνδρας και μια γυναίκα σκοτώθηκαν σήμερα (Τετάρτη) μεταξύ της Ντέμπας και του Μουτρίκου, κοντά σε μια μικρή παραλία: βρίσκονταν σε μια προβλήτα και προσέγγισαν το νερό, φαντάζομαι, για να δουν από κοντά τα κύματα, όταν ένα εξ αυτών τους παρέσυρε» επισήμανε ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της υπηρεσίας, Χουλιάν Μπελόκι.

Πρόκειται για «ένα ζευγάρι από τη Βιτόρια», την πρωτεύουσα της περιφέρειας της Χώρας των Βάσκων. Ο άνδρας ήταν ηλικίας 67 ετών, ενώ η ηλικία της γυναίκας δεν έχει διευκρινιστεί.

«Ένα τρίτο άτομο, που πήδηξε στο νερό για να τους βοηθήσει, σώθηκε» σύμφωνα με την ίδια πηγή.
 
Οι ακτές της βόρειας Ισπανίας βρίσκονται σε κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού εξαιτίας της ισχυρής καταιγίδας που σαρώνει την περιοχή. Κύματα ύψους 5 έως 6 μέτρων αναμένεται να πλήξουν τις ακτές και οι αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες να μην προσεγγίζουν τις ακτές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Νέα έκκληση Πάπα για ειρήνη-«Μία κραυγή που δεν πρέπει να πνιγεί από τη βοή των όπλων»
Τι σημαίνει το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ, πώς επηρεάζει το εμπόριο-Παγκόσμια ανησυχία
«Ισοπεδώσαμε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν»-Πώς οι ΗΠΑ «έπιασαν στον ύπνο» την Τεχεράνη
ΒΙΝΤΕΟ: Ισοπεδώθηκαν κτίρια από την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Στους 86 οι τραυματίες
Συνεδριάζει η Επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων και εκτάκτων αναγκών COBRA μετά τις επιδρομές ΗΠΑ στο Ιράν
Ερωτήματα για την κατάσταση των πυρηνικών του Ιράν μετά τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ
Δορυφορικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν τις καταστροφές στο Φορντό μετά τα αμερικανικά πλήγματα
Τα δύο σενάρια μετά τον βομβαρδισμό του Ιράν-Το ρίσκο Τραμπ, πώς μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση
Αναμένουν άνοδο στις τιμές πετρελαίου οι επενδυτές, στροφή προς ασφαλή καταφύγια
Επαναπατρίστηκαν στο Ισραήλ από τη Γάζα οι σοροί τριών απαχθέντων από τη Χαμάς