Επιστήμονες ανακάλυψαν ιό που «σκοτώνει» τα καρκινικά κύτταρα στους μαστούς

Μία σημαντική ανακάλυψη, η οποία ενδέχεται να αποτελέσει τη βάση για μία νέα μέθοδο καταπολέμησης του καρκίνου του μαστού, ανακοίνωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οτάβα, στον Καναδά.

Όπως έγινε γνωστό, εντοπίστηκε ιός, ο οποίος εξουδετερώνει τα καρκινικά κύτταρα που αναπτύσσονται στους μαστούς, με συνέπεια να αυξάνονται σημαντικά τα ποσοστά αντιμετώπισης της μάστιγας της σύγχρονης ανθρωπότητας.

Σε τεστ που έγιναν σε ποντίκια, διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος ιός «τρώει» τους όγκους που αναπτύσσονται, με συνέπεια τη συρρίκνωση έως και εξαφάνισή τους σε ποσοστό που αγγίζει το 90%.

Η επικεφαλής της έρευνας, Marie-Claude Bourgeois-Daigneault, δήλωσε ενθουσιασμένη από τα αποτελέσματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήταν απολύτως συγκλονιστικό όταν διαπιστώσαμε ότι είχαμε θεραπεύσει σχεδόν όλα τα ποντίκια μας». «Πιστεύουμε ότι ο ίδιος μηχανισμός δρα και στους ανθρώπινους καρκίνους, αλλά σε κάθε περίπτωση απαιτείται περαιτέρω έρευνα», πρόσθεσε.

Σε μία ανάλογη έρευνα στο Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο στο Λονδίνο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Λιντς, διαπιστώθηκε πως ένας άλλος ιός εξουδετερώνει καρκινικά κύτταρα στον εγκέφαλο. Μάλιστα, η έρευνα έγινε σε προχωρημένες περιπτώσεις εννιά εθελοντών, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να βρεθεί μία ικανοποιητική μέθοδος καταπολέμησης τόσο σοβαρών καρκίνων στους ανθρώπους.

ΠΗΓΗ: protothema.gr
 

Δειτε Επισης

Η Λιβύη μετά τον Καντάφ-Η πτώση, ο εμφύλιος, η διχοτόμηση και ο Χαφτάρ
Ο Τραμπ ενημέρωσε έξι χώρες για τους δασμούς-«Είμαστε κοντά σε συμφωνία»
Τουλάχιστον 110 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας-Ξεπερνούν τους 170 οι αγνοούμενοι
Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο «Eternity C»-Δεκαπέντε μέλη του πληρώματος αγνοούνται
Κάνει λόγο για «καλή πιθανότητα» κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση ομήρων ο Νετανιάχου
Είκοσι νεκρoί μετά από νέα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα
Mήνυμα του Οτσαλάν μέσω βίντεο στα μέλη του ΡΚΚ να καταθέσουν τα όπλα τους
Ο Τραμπ είχε απειλήσει να βομβαρδίσει τη Μόσχα αν ο Πούτιν επιτεθεί στην Ουκρανία-Ηχητικό ντοκουμέντο
Νέο γεωτρύπανο από Τουρκία για έρευνες στη Λιβύη
Ο Τραμπ εξετάζει αποστολή ακόμη μιας συστοιχίας Patriot στην Ουκρανία