Η κλοπή του αιώνα με θύμα εταιρεία στο Τόκυο

 
Η Ιαπωνία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα επιβάλει διοικητικά μέτρα στην εικονική ανταλλαγή νομισμάτων Coincheck μετά την κλοπή από χάκερ εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από εταιρεία που εδρεύει στο Τόκιο.
 
Η μαζική ληστεία προκάλεσε απώλεια αξίας 530 εκατομμυρίων δολαρίων του κρυπτονομίσματος NEM – με βάση την ισοτιμία της Παρασκευής – ξεπερνώντας ακόμη και τα 480 εκατομμύρια δολάρια σε bitcoin που είχαν κλαπεί από την ανταλλαγή MtGox το 2014.
 
Η Coincheck ανέστειλε την Παρασκευή τη διαπραγμάτευση όλων των κρυπτονομισμάτων, εκτός του bitcoin, και ανακοίνωσε ότι έχει απωλέσει 523 εκατομμύρια μονάδες του NEM, που αποτελεί το δέκατο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων.
 
"Ο Οργανισμός Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών (FSA) θα εκδώσει εντολή για βελτίωση των λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των πελατών," δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Yoshihide Suga.
 
Ο οργανισμός θα επιβλέπει την ανταλλαγή των κρυπτονομισμάτων για να διασφαλίσει την εφαρμογή των μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ και την τήρηση των συμβολαίων, δήλωσε ο κ. Suga στο πλαίσιο τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
 
"Εξετάζοντας τα αίτια του συμβάντος και λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, θέλουμε τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες να μελετήσουν επειγόντως ποια περαιτέρω μέτρα θα χρειαστούν", πρόσθεσε.
 
Η Coincheck ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει ίδια κεφάλαια για να επιστρέψει περίπου 46,3 δισ. γιέν (περίπου 430 εκατ. δολάρια) - με ισοτιμία 88,549 γιέν ανά NEM - σε όλους τους 260.000 πελάτες που έχασαν τις συμμετοχές τους.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κορίτσια φοβούνται για τις ρυτίδες από το Δημοτικό λόγω tik tok
Στην παγωμένη «Ευρώπη» το μεγαλύτερο διαστημόπλοιο της ΝΑΣΑ για πλανητική αποστολή
Γιατί δεν θα διαθέσει στην Ευρώπη την AI του iPhone 16 η Apple
ΒΙΝΤΕΟ: Πρώτη φορά ιδιώτες αστροναύτες έκαναν διαστημικό περίπατο-«Μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο»
ΒΙΝΤΕΟ: Αποκαλύφθηκε το iPhone 16 με ενσωματωμένα εργαλεία Apple Intelligence
ΒΙΝΤΕΟ: Παρουσιάζεται σήμερα το iphone 16 - Τα χαρακτηριστικά που προκαλούν θόρυβο
Σε τρία χρόνια εκτιμάται πως ο Έλον Μασκ θα είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο
Νέο τεστ διάγνωσης καρκίνου του προστάτη με αποτέλεσμα σε 15 λεπτά
Ο Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε πως ο Μπάιντεν πίεσε τη Meta να λογοκρίνει περιεχόμενο για την Covid
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν απόδειξη για την αγορά επίπλων ηλικίας 3.500 ετών