Ούτε με Αναστασιάδη ούτε με Μαλά το επικρατέστερο σενάριο για ενδιάμεσο

Το σενάριο όπως τα τέσσερα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου που υποστήριξαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο κατά τον χθεσινό πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών πορευθούν από κοινού και ενόψει της δεύτερης Κυριακής, με απόφαση των συλλογικών οργάνων έκαστου από αυτά να μην στηριχθεί κανένας από τους δύο εναπομείναντες υποψήφιους, Νίκο Αναστασιάδη και Σταύρο Μαλά, είναι αυτό που τουλάχιστον αυτή τη στιγμή κερδίζει πόντους και φαντάζει ως το επικρατέστερο.
 
Αυτό είναι που, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, προκύπτει μέσα από τις μέχρι τώρα διαβουλεύσεις των ηγεσιών των τεσσάρων κομμάτων, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Κίνημα Αλληλεγγύη και Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, στη βάση της διαπίστωσης πως οι διαφωνίες τους στο Κυπριακό, τόσο με τον Νίκο Αναστασιάδη όσο και με τον Σταύρο Μαλά, είναι τέτοιες που δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια εξεύρεσης κοινού εδάφους για συνεργασία, είτε με τον έναν είτε με τον άλλο.   
 
Στο πλαίσιο αυτό, και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του REPORTER, οι επιλογές που έχουν ενώπιον τους τα τέσσερα κόμματα, από τη στιγμή που θα αποφασιστεί πως δεν θα υποστηρίξουν ούτε τον έναν ούτε τον άλλο υποψήφιο, είναι είτε να καλέσουν τους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν κατά συνείδηση, είτε να τους καλέσουν να ρίξουν στην κάλπη λευκό.
 
Τονίζεται πως όλα τα πια πάνω είναι τα δεδομένα που αυτή τη στιγμή υπάρχουν και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ως η οριστική κατάληξη των διεργασιών των τεσσάρων κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου για τον δεύτερο γύρο.
 
Άλλωστε, οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν από τα συλλογικά όργανα του κάθε κόμματος ξεχωριστά στις αμέσως επόμενες μέρες, με τις ηγεσίες τους ωστόσο να κινούνται προς τη διαμόρφωση εισηγήσεων που θα βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος και στη βάση του προαναφερθέντος πλαισίου για μη παροχή στήριξης, ούτε στον Νίκο Αναστασιάδη ούτε στον Σταύρο Μαλά.   
 
Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως θα πρόκειται για ένα εύκολο εγχείρημα, η λήψη δηλαδή της συγκεκριμένης απόφασης, καθότι στο κάθε κόμμα ήδη εκδηλώνονται διαφορετικές προσεγγίσεις για το ποια θα πρέπει να είναι η πορεία που θα ακολουθήσουν.  
 
Υπενθυμίζεται πως τα επόμενα βήματα των τεσσάρων κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου ενόψει του δεύτερου γύρου αποτέλεσαν αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί μεταξύ των ηγετών τους στο εκλογικό επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα…θκυο στενά χωρίς Νικόλα στον δεύτερο γύρο τα κόμματα του ενδιάμεσου
 
Το μεσημέρι συνεδρίασε το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλληλεγγύη, με την πρόεδρο του Κινήματος Ελένη Θεοχάρους να δηλώνει ακολούθως πως στην Αλληλεγγύη γίνονται συνεχείς διεργασίες για την ανάλυση του αποτελέσματος των χθεσινών εκλογών.
 
«Προσπαθούμε», ανέφερε, «να βρούμε τους λόγους που η υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου δεν πέρασε στο δεύτερο γύρο, μια υποψηφιότητα με κρυστάλλινες, πεντακάθαρες, πατριωτικές θέσεις, που περιμέναμε ότι θα είχαν εμπνεύσει τον κυπριακό λαό».
 
«Από την άλλη», συνέχισε, «έχουμε και τη διαδικασία για το τι θα γίνει την προσεχή Κυριακή, συζητάμε και στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Κινήματός μας. Παράλληλα, γίνεται συνεννόηση και με το Κεντρικό Εκλογικό Επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου, με τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τις ομάδες που τον είχαν υποστηρίξει, με στόχο να βρούμε μια κοινή συνισταμένη που θα κρατήσει και το μέτωπο ενιαίο, αρραγές, δυνατό, πανίσχυρο, ούτως ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που επίκεινται, και από την άλλη να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του κυπριακού λαού που κατά την εκτίμησή μας θα τεθούν σε άμεσο κίνδυνο στο προσεχές μέλλον».
 

Δειτε Επισης

Αποχώρησε από την εκδήλωση η ΕΔΕΚ-«Από υπερκομματική μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική»
Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Έξω από το Προεδρικό πλήθος κόσμου-Διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς στον απόηχο της παύσης Οδυσσέα (vid&pics)
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς