Σε 9 χρόνια το πρώτο επιβατικό υπερηχητικό αεροσκάφος για πλούσιους

Το ρωσικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου εκτιμά ότι για την κατασκευή του υπερσύγχρονου επιβατικού υπερηχητικού αεροσκάφους, στην οποία αναφέρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, θα χρειαστούν 7-8 χρόνια, ενώ προγραμματίζεται να κατασκευασθούν 20-30 τέτοια αεροσκάφη.

Ωστόσο βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση του όλου προγράμματος, είναι η υλοποίηση εκείνου του τμήματος που αφορά τον κινητήρα ενός τέτοιου αεροσκάφους, μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- αναφέρει το γραφείο Τύπου του Υπουργείου- για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του πρώτου αεροσκάφους, το οποίο θα έχει 50 θέσεις, η αεροναυπηγική βιομηχανία θα χρειαστεί περίπου επτά με οκτώ χρόνια, εφόσον θα έχει κατασκευαστεί ο αντίστοιχος κινητήρας.

Οπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του Υπουργείου, η τιμή του κάθε αεροσκάφους θα φθάνει τα 100-120 εκατομμύρια δολάρια, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα υπάρξει ζήτηση για την αγορά του αεροσκάφους από το εξωτερικό.

Την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος Πούτιν, παρακολουθώντας την πρώτη πτήση του πρώτου υπερηχητικού στρατηγικού βομβαρδιστικού της μετασοβιετικής Ρωσίας Tu -160, το οποίο έχει την δυνατότητα να είναι εξοπλισμένο με πυραύλους, πρότεινε την κατασκευή ενός επιβατικού υπερηχητικού αεροσκάφους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδημόνων, επιβατικό υπερηχητικό αεροσκάφος με βάση το αεροσκάφος Tu-160 δεν μπορεί να κατασκευαστεί, αλλά τεχνολογικές προϋποθέσεις να κατασκευαστεί ένα υπερηχητικό Business -jet "από το μηδέν" υπάρχουν.

Η εφημερίδα "Kommersant" πάντως, αναφερόμενη τους μελλοντικούς αγοραστές ενός τέτοιου αεροσκάφους , έγραψε ότι τέτοιοι αγοραστές μπορούν να είναι πολύ πλούσιοι ξένοι ή "Aραβες Σεϊχηδες", επειδή οι εταιρείες που έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν ένα τέτοιο αεροσκάφος και να το συντηρήσουν είναι ελάχιστες.
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διπλωματικό θρίλερ για το Ουκρανικό-«Περιμένω να δω ποιος θα έρθει από Ρωσία και μετά θα αποφασίσω»
Κίεβο: Αν δεν εμφανιστεί ο Πούτιν στην Τουρκία, ο Ζελένσκι μπορεί να αποσύρει την ουκρανική αποστολή
Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο Καράκας ένα δίχρονο παιδί που έμεινε μόνο του μετά την απέλαση των γονιών του
Τουλάχιστον 50 νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις στη βόρεια Γάζα-Χτύπησαν νοσοκομείο και προσφυγικό καταυλισμό
Διπλωματικό θρίλερ για την Ουκρανία-Ο Λαβρόφ δεν θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη, όλα τα φώτα στραμμένα στον Πούτιν
Πράσινο φως στο 17ο πακέτο κυρώσεων ΕΕ κατά Ρωσίας
Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με «τρομοκρατική οργάνωση», μετά την κριτική του Γάλλου προέδρου
Ο Τραμπ ενδέχεται να πάει Τουρκία-«O Πούτιν θέλει να πάω κι εγώ»
Πήρε θέση το Κρεμλίνο για τις διαπραγματεύσεις-«Η ρωσική αποστολή θα βρίσκεται στην Τουρκία»
BINTEO: Πήγαν να απαγάγουν την κόρη επιχειρηματία στο Παρίσι-Ήταν μαζί με των δύο ετών γιο της