Κοινή απόφαση των «4» για τον δεύτερο γύρο προκρίνουν στην ΕΔΕΚ

Σε πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, υπό το πρίσμα της αποτυχίας των τεσσάρων κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου να στείλουν τον υποψήφιο που υποστήριξαν, δηλαδή τον Νικόλα Παπαδόπουλο, στη δεύτερη Κυριακή, προέβη το βράδυ της Δευτέρας το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ.
 
Στην ΕΔΕΚ, μολονότι αποδέχονται το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί για την χθεσινή εκλογική ήττα, υπογραμμίζουν το γεγονός ότι η συσπείρωση του κόμματος γύρω από την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου ανήλθε σε ιδιαιτέρως ψηλά επίπεδα και πως από πλευράς του Κινήματός τους έγιναν όλα όσα μπορούσαν να γίνουν με στόχο την εκλογή του προέδρου του ΔΗΚΟ στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
 
Στο επίκεντρο των συζητήσεων της ΕΔΕΚ, όπως και στα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου βεβαίως, βρίσκεται ασφαλώς η επόμενη μέρα του πρώτου γύρου, τουτέστιν θα πράξουν οι Σοσιαλιστές ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.
 
Το θέμα απασχόλησε το Πολιτικό Γραφείο κατά τη σημερινή του συνεδρία, με το Σώμα να τάσσεται ομόφωνα υπέρ της προοπτικής λήψης κοινής απόφασης και των τεσσάρων κομμάτων που στήριξαν την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου.
 
Έτσι, ουσιαστικά, το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ προετοίμασε με τη σειρά του  το έδαφος για λήψη απόφασης στη βάση της υπερισχύουσας τάσης που τις τελευταίες 24 ώρες διαμορφώνεται στα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου όπως δεν στηριχθεί κανένας εκ των Νίκου Αναστασιάδη και Σταύρου Μαλά, και με την οριστική απόφαση των Σοσιαλιστών να λαμβάνεται σε συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη Παρασκευή.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ΕΔΕΚ μετά τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, το Σώμα μετά από μια ενδελεχή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, συζήτησε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών και αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον Πρόεδρο του κόμματος να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε τα κόμματα που στήριξαν την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου να έχουν κοινή θέση για το τι θα πράξουν κατά την δεύτερη Κυριακή των εκλογών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ούτε με Αναστασιάδη ούτε με Μαλά το επικρατέστερο σενάριο για ενδιάμεσο
 
Εξάλλου, η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών εξετάζοντας τα δεδομένα ως διαμορφώθηκαν κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, αποφάσισε ότι διατηρεί τη συμπόρευσή του με τις δυνάμεις που στήριξαν την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος, η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του  Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών την προσεχή Πέμπτη.
 
Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι την Τετάρτη και την Πέμπτη θα συγκεντρωθούν οι απόψεις  των εγγεγραμμένων μελών του Κινήματος με ερωτηματολόγιο σε ό,τι αφορά τη στάση που θα τηρήσει στον 2ο γύρο.
 
Η συλλογή των ερωτηματολογίων θα γίνεται στα ανά επαρχία γραφεία του Κινήματος. Το πόρισμα, αναφέρεται, δεν είναι δεσμευτικό αλλά συμβουλευτικού χαρακτήρα.
 
Στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη θα ανοιχτεί κάλπη.
 

Δειτε Επισης

Αποχώρησε από την εκδήλωση η ΕΔΕΚ-«Από υπερκομματική μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική»
Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Έξω από το Προεδρικό πλήθος κόσμου-Διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς στον απόηχο της παύσης Οδυσσέα (vid&pics)
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς