Προεδρικές εκλογές 2018: Σήμερα μιλά η κάλπη

Μετά από μια μακρά και υψηλών εντάσεων προεκλογική εκστρατεία, οι Κύπριοι ψηφοφόροι οδηγούνται σήμερα στις κάλπες για ανάδειξη του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Τη ψήφο του λαού διεκδικούν εννέα υποψήφιοι και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου για την ανάδειξη του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας θα χρειαστεί επαναληπτική εκλογή, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, καθώς κανένας από τους υποψήφιους δεν αναμένεται να εξασφαλίσει σήμερα πέραν του 50% των εγκύρων ψήφων.
 
Υποψήφιοι κατά τη σημερινή εκλογική διαδικασία είναι οι:
 
*Νίκος Αναστασιάδης, που υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ.
*Νικόλας Παπαδόπουλος, που υποστηρίζεται από το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, το Κίνημα Αλληλεγγύη και το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.
*Σταύρος Μαλάς, που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ.
*Γιώργος Λιλλήκας, που υποστηρίζεται από τη Συμμαχία Πολιτών.
*Χρίστος Χρίστου, που υποστηρίζεται από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο(ΕΛΑΜ).
*Μιχάλης Μηνά.
*Ανδρέας Ευστρατίου.
*Χάρης Αριστείδου.
*Χριστάκης Καπηλιώτης.
 
Δικαίωμα ψήφου στις σημερινές προεδρικές εκλογές έχουν 550.876 εκλογείς, εκ των οποίων οι 283 είναι εγκλωβισμένοι, ενώ από το σύνολο των εκλογέων, 11.683 θ’ ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σ' ένα από τα 38 εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν σε 15 χώρες στο εξωτερικό.
 
Οι ώρες ψηφοφορίας και σε αυτές τις εκλογές είναι από τις 7:00 π.μ. μέχρι τις 18:00 μ.μ., με διάλειμμα μιας ώρας, μεταξύ των ωρών 12μ.-13:00 μ.μ. Σε περίπτωση που σε κάποιο εκλογικό κέντρο υπάρχουν πολίτες που αναμένουν τη σειρά τους για να ψηφίσουν, ο προεδρεύων έχει δικαίωμα παράτασης της ώρας ψηφοφορίας.
 
Η διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει επί τόπου, στα ίδια εκλογικά κέντρα, ευθύς αμέσως μετά από τη λήξη της ψηφοφορίας.
 
Δεδομένου ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά και δεν θα υπάρξουν απρόβλεπτες δυσκολίες και προβλήματα, αναμένεται ότι γύρω στις 18:30 μ.μ. θα υπάρξουν τα πρώτα αποτελέσματα από τα μικρά σε αριθμούς εκλογέων εκλογικά κέντρα, ενώ γύρω στις 20:30 μ.μ. αναμένεται να βγει το τελικό αποτέλεσμα.
 
REPORTER θα καλύψει λεπτό προς λεπτό τη σημερινή εκλογική διαδικασία από την ώρα έναρξης της ψηφοφορίας μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας
 
*Με άμεσες ανταποκρίσεις από τα επιτελεία των πέντε βασικών υποψηφίων, ο REPORTER θα σας μεταφέρει τον παλμό των προεδρικών εκλογών και θα σας μεταφέρει αναπάσα στιγμή όλες τις εξελίξεις  
 
*Συνεχής ροή αποτελεσμάτων μετά τις έξι το απόγευμα και όλο το παρασκήνιο με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης, ενόψει του δεύτερου γύρου της ερχόμενης Κυριακής 
 
Ζήσε τις προεδρικές εκλογές στον REPORTER!

Δειτε Επισης

Αποχώρησε από την εκδήλωση η ΕΔΕΚ-«Από υπερκομματική μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική»
Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς
Με ομογενείς συναντάται ο Πρόεδρος στη Νέα Υόρκη