Συγκινητικό… Κατηγορούμενος είδε κατηγορούμενο να κλαίει και του πλήρωσε το πρόστιμο

Πολίτης έγινε ευεργέτης για ηλικιωμένο που χρωστούσε πρόστιμο ύψους 250 ευρώ.

Κανείς δεν έμεινε ασυγκίνητος από την πράξη ανθρωπιάς πολίτη, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, όταν πήρε την απόφαση να στηρίξει οικονομικά και να πληρώσει πρόστιμο για τροχαία αδικήματα, 77χρονου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» , ο πολίτης είδε τον παραπονούμενο να κλαίει απελπισμένος που δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά στο πρόστιμο που του επιβλήθηκε ύψους 250 ευρώ, αφού όπως εκμυστηρευτικέ στο δικαστήριο , ο γιός του παίρνει σχεδόν όλη τη σύνταξη γιατί είναι εθισμένος στον τζόγο.

Ο πολίτης, ακούγοντας την ιστορία του, δεν δίστασε να τρέξει στο Πρωτοκολλητείο και να πληρώσει ο ίδιος το πρόστιμο, χωρίς να εκδοθεί όμως η απόδειξη στο όνομα του ώστε να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του ακόμη και στο 77χρονο.

Ο άγνωστος ευεργέτης παρόλο που και αυτός βρισκόταν στο δικαστήριο για δικές του τροχαίες παραβάσεις αλλά και στέρηση άδειας  οδήγησης για δύο μήνες, προτίμησε να μην κοιτάξει μόνο το δικό του πρόβλημα και να ασχοληθεί πρώτα με τον συνάνθρωπό του και έτρεξε να τον βοηθήσει.

Το συγκινητικό συμβάν εξελίχθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Ο δικαστής Χρίστος Ρασπόπουλος πριν την εκδίκαση της υπόθεσης  ρώτησε την οικονομική κατάσταση του 77χρονου ώστε να ξεκαθαρίσει εάν είναι σε θέση να πληρώσει το πρόστιμο.  Ο ηλικιωμένος με βουρκωμένα μάτια εξήγησε πως λαμβάνει σύνταξη 1.000 ευρώ και πως ο γιος του είναι εθισμένος στον τζόγο και παίρνει σχεδόν όλα τα χρήματα του.

Ο ηλικιωμένος είχε διωχθεί για τα αδικήματα της οδήγησης αυτοκινήτου χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας και χωρίς άδεις κυκλοφορίας, τα οποία είχαν λήξει, ενώ, αντιμετωπίζει την κατηγορία της μη χρήσης ζώνης ασφαλείας.
 

Δειτε Επισης

Αντιμέτωποι με σκύλους που βρίσκονταν σε άθλιες συνθήκες βρέθηκαν εθελοντές στη Λεμεσό (pics)
Τετράχρονο κοριτσάκι τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στην Πάφο-Μεταφέρθηκε στο Μακάρειο
Μπήκε λουκέτο στον παράνομο βρεφοκομικό σταθμό στη Λάρνακα μετά την καταγγελία για κακοποίηση μωρού
Εκατοντάδες Labubu μαϊμού κατάσχεσε το Τμήμα Τελωνείων
Καταζητείται 37χρονος για υπόθεση κλοπής στην Αγία Νάπα
Καταγγελία στην Αστυνομία για κακοποίηση βρέφους σε σταθμό στη Λάρνακα
Ποινή φυλάκισης έξι ετών σε 30χρονο για εμπρησμό κατοικίας
Με παραπομπή στο πόρισμα Πολυβίου οι ευθύνες στους υπουργούς Αναστασιάδη για ΤΑΚΑΤΑ-«Η πολιτική ευθύνη δεν αφορά το γάτζωμα σε μια καρέκλα»
Τριανταπεντάχρονος δάγκωσε αστυνομικό στη Λεμεσό-Συνελήφθη μετά από καταδίωξη
Αδειάζει πρώην Γενικούς Διευθυντές, Διεύθυνση ΗΜΥ και Αστυνομία το πόρισμα για ΤΑΚΑΤΑ-«Αμέλεια και/ή αδιαφορία»