Πόλεμος εντυπώσεων- Διαρρέουν προβάδισμα των υποψηφίων τους

Ελάχιστες ώρες πριν από τη λήξη της προεκλογικής εκστρατείας, που ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα, και μόλις δύο 48ωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες, κορυφώνεται η αγωνία για αποτέλεσμα των μεθαυριανών προεδρικών εκλογών.
 
Την ίδια ώρα, κορυφώνονται και οι προσπάθειες των υποψηφίων και των επιτελείων τους για προσέλκυση μέχρι και του τελευταίου ψηφοφόρου, καθώς οδεύουμε ολοταχώς προς μια εκλογική αναμέτρηση με μάχες, που όπως οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων κατέδειξαν, θα κριθούν οριακά.
 
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει εκ των πραγμάτων η μάχη Νικόλα Παπαδόπουλου-Σταύρου Μαλά για είσοδο στον δεύτερο γύρο, εξ ου και η αντιπαράθεση των δύο επιτελείων τις τελευταίες ημέρες κτύπησε κόκκινο.
 
Τόσο στο στρατόπεδο του Νικόλα Παπαδόπουλου όσο και σε αυτού του Σταύρου Μαλά, επικρατεί αισιοδοξία πως το βράδυ της Κυριακής ο δικός τους υποψήφιος θα είναι τελικά αυτός που θα καταλάβει τη δεύτερη θέση και θα βρεθεί στη δεύτερη Κυριακή αντιμέτωπος με τον Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος μόνο με θαύμα είναι πιθανόν να μην καταλάβει την πρώτη θέση.
 
Τις τελευταίες ημέρες, σχεδόν όλα τα επιτελεία έτρεξαν τις δικές τους μετρήσεις-έπειτα και από το debate της περασμένης Δευτέρας, αποκρυπτογραφώντας τις προθέσεις του εκλογικού σώματος και αναπροσαρμόζοντας αναλόγως ευρημάτων των δημοσκοπήσεων την επικοινωνιακή και ουσιαστική προεκλογική τους προσπάθεια.
 
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το ντέρμπι Νικόλα Παπαδόπουλου και Σταύρου Μαλά, οι πληροφορίες σε σχέση με το ποιος εκ των δύο αυτή τη στιγμή προηγείται είναι αλληλοσυγκρουόμενες, μιας και τα δύο επιτελεία διαρρέουν προβάδισμα του δικού τους υποψηφίου, που κυμαίνεται μεταξύ δύο έως τρεις ποσοστιαίες μονάδες.
 
Ως εκ τούτου, το τοπίο παραμένει θολό και η μόνη η οποία θα καταδείξει με ασφάλεια ποιος από τους δύο θα περάσει στην δεύτερη Κυριακή δεν είναι άλλη παρά μόνο η κάλπη σε λίγα 24ωρα.
 
Από την άλλη, η προσπάθεια του επιτελείου του Νίκου Αναστασιάδη, όπως φυσικά και του ίδιου του υποψήφιου, εστιάζεται και θα εστιαστεί τις εναπομείνασες ώρες στην εξασφάλιση του μέγιστου δυνατού ποσοστού και της μέγιστης δυνατής διαφοράς από τον δεύτερο. Δηλαδή, της ισχυρής εντολής από την πρώτη Κυριακή που ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το επιτελείο του και ο ΔΗΣΥ.
 
Μια τέτοια ισχυρή εντολή, όπως υποδεικνύουν από το στρατόπεδο του Νίκου Αναστασιάδη, θα είναι η καλύτερη παρακαταθήκη ενόψει του δεύτερου γύρου και των προοπτικών επανεκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεδομένου ότι πολύ δύσκολα θα συμπορευτεί με την υποψηφιότητά του σε επίπεδο ηγεσίας οποιαδήποτε άλλη πολιτική δύναμη πέραν του ΔΗΣΥ.
 
Αυτό που δηλαδή εκτιμούν στο στρατόπεδο του Νίκου Αναστασιάδη, είναι ουσιαστικά πως μάλλον κανένας από τους χαμένους της πρώτης Κυριακής, σε επίπεδο πάντοτε υποψηφίων και κομματικών ηγεσιών, δεν θα καλέσει τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πως στην καλύτερη των περιπτώσεων κάποια κόμματα ή κάποιοι υποψήφιοι δώσουν εντολή για ψήφο κατά συνείδηση.     
 
Τους τόνους ανέβασε εξάλλου κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες ο Γιώργος Λιλλήκας και το επιτελείο του, επιτιθέμενοι τόσο κατά του Νικόλα Παπαδόπουλου όσο και κατά του Σταύρου Μαλά, αλλά και του Χρίστου Χρίστου.
 
Μολονότι οι δημοσκοπήσεις όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου παρουσίαζαν τον κ. Λιλλήκα να δίνει μάχη με τον Χρίστο Χρίστου για την τέταρτη θέση, ο ίδιος ο υποψήφιος και οι συνεργάτες του εξακολουθούν να εμφανίζονται πεπεισμένοι πως το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι πολύ διαφορετικό, κάνοντας λόγο για διψήφιο ποσοστό που θα εξασφαλίσει, ακόμη και για είσοδό του στην δεύτερη Κυριακή.
 
Χθες το βράδυ, ο κ. Λιλλήκας πραγματοποίησε προεκλογική συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λευκωσίας, κορυφώνοντας τον κύκλο διαλόγου που είχε με τους πολίτες, και δη τους νέους, και στέλλοντας ακριβώς το μήνυμα πως την Κυριακή η υποψηφιότητά του θα διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις.
 
Όσον αφορά τον Χρίστο Χρίστου, ο οποίος έχει θέσει ως στόχο την εξασφάλιση της 4ης θέσης και την εξασφάλιση ποσοστού σαφώς μεγαλύτερου από αυτό που το ΕΛΑΜ εξασφάλισε στις βουλευτικές εκλογές του 2016, πραγματοποιεί στις 19:30 απόψε στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία την τελευταία και κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση.
 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΛΑΜ:
 
«Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε κάθε συμπατριώτη μας που θέλει να γυρίσει την πλάτη του στο παλαιοκομματικό κατεστημένο, σε κάθε συμπατριώτη μας που θέλει να αγωνιστεί για εθνική αξιοπρέπεια και σε κάθε συμπατριώτη μας που θέλει να διεκδικήσει κοινωνική δικαιοσύνη, να παρευρεθεί την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, ώρα 19:30, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στην Λευκωσία, στην Προεκλογική Συγκέντρωση του ΕΛΑΜ με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του κινήματος και υποψήφιο για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χρίστο Χρίστου.
 
Με σοβαρότητα και πολιτική ευθύνη, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο διά του υποψηφίου του στις Προεδρικές Εκλογές, κ. Χρίστου Χρίστου, δίνει μια εναλλακτική επιλογή στους πολίτες που θέλουν να γυρίσουν την πλάτη τους στο κατεστημένο, που δεν συμβιβάζονται, που θέλουν μια νέα-καθαρή φωνή, που θέλουν ένα ξεκάθαρα αντιομοσπονδιακό υποψήφιο, που βαρέθηκαν τα σκάνδαλα και τη διαφθορά».
 
 

Δειτε Επισης

Έτοιμη για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς
Με ομογενείς συναντάται ο Πρόεδρος στη Νέα Υόρκη
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ