Σε λειτουργία η μονάδα εντατικής νοσηλείας Νεογνών στη Λεμεσό

Τέλος στην ταλαιπωρία των νεογνών που χρήζουν εξειδικευμένης ιατρικής περίθαλψης  της Λεμεσού και της Πάφου, αλλά και των γονιών τους, τίθεται με την λειτουργία της μονάδας εντατικής νοσηλείας Νεογνών  που λειτουργεί στο νοσοκομείο Λεμεσού. 
 
Ο υπουργός Υγείας Δρ Γιώργος Παμπορίδης τέλεσε το πρωί τα εγκαίνια της μονάδας που λειτουργεί στον 1ο όροφο του νοσοκομείου Λεμεσού.  Στο χαιρετισμό του ο δρ. Παμπορίδης, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για τους κατοίκους της Λεμεσού και της Πάφου αλλά και για τα ιδιωτικά μαιευτήρια η λειτουργία της Μονάδας αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ανέφερε θέτει τέλος στην ταλαιπωρία τους αφού δεν θα χρειάζεται να μεταβαίνουν στο Μακάριο νοσοκομείο και προσφέρει περαιτέρω   ασφάλεια για τη γέννηση παιδιών. 

Ο Υπουργός Υγείας αποκάλυψε επίσης  ότι έχει εγκριθεί το σχέδιο επέκτασης του νοσοκομείου Λεμεσού και ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες.
Στη διάρκεια του χαιρετισμού του δεν παρέλειψε να καυτηριάσει τα κακώς έχοντα στον τομέα της υγείας, αφού έκανε επίσης λόγο για ηλίθιους καυγάδες μεταξύ ανθρώπων που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα "αλλά λειτουργούν εις βάρος της υγείας των ασθενών κυρίως των δυτικών επαρχιών". Κάλεσε δε τους γιατρούς του δημοσίου να σταθούν στο ύψος των περιστάστάσεων αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε "τα κρατικά νοσηλευτήρια είναι η ραχοκοκαλιά της υγείας της Κύπρου και αυτό κανένας δεν μπορεί να σας το πάρει εκτός εάν το δώσετε εσείς".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μονάδα εντατικής νοσηλείας, η λειτουργία της οποίας άρχισε τον περασμένο Μάιο αλλά έχει στελεχωθεί πλήρως πρόσφατα, έχει τη δυνατότητα να νοσηλεύει 5 νεογνά εντατικής και 15 νεογνά ενδιάμεσης νοσηλείας. Σ’ αυτήν εργοδοτούνται τρεις νεογνολόγοι.
 

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο τα περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής εκτός νοσοκομείου ανέρχονται στα 700 ετησίως
Στη σημασία της Ευρώπης και στο μέλλον των νέων εστίασαν Χριστοδουλίδης και Μέτσολα
Τάττης-Καραχάν:«Δεν επιθυμούμε καμία χάρη από κανέναν»
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ευαισθησία τον προσφυγικό κόσμο
Στην Κύπρο καταγράφονται 38 νέα περιστατικά μεταστατικού καρκίνου του μαστού ετησίως
Στα ύψη η θερμοκρασία-Σκαρφαλώνει στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανάβουν οι μηχανές για αναβάθμιση του iJustice-Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός, θετικά μηνύματα από τους δικηγόρους
Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα