Άντρος Κυπριανού: Αν θεωρούν το ΑΚΕΛ δεδομένο, κάνουν μεγάλο λάθος

Μηνύματα προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο και το επιτελείο του ενόψει των προεδρικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, αλλά και με φόντο τον δεύτερο γύρο της μεθεπόμενης, έστειλε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.
 
Μηνύματα την ίδια ώρα έστειλε και προς τον υποψήφιο τον οποίο στηρίζει το κόμμα του, δηλαδή τον Σταύρο Μαλά, τονίζοντας πως σε περίπτωση που περάσει στην δεύτερο γύρο, το ΑΚΕΛ θα διατυπώσει την δική του άποψη, η οποία βασίζεται πάνω στην αρχή ότι δεν μπορούν να διαφοροποιηθούν βασικές θέσεις οι οποίες υπάρχουν στο προεκλογικό του πρόγραμμα, προκειμένου να εξασφαλίσει τη στήριξη και άλλων κομμάτων ή σημερινών ανθυποψηφίων του, όπως είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος.
 
Κατέστησε ωστόσο σαφές, πως ίδιος ο Σταύρος Μαλάς, εάν θα είναι στο δεύτερο γύρο, θα είναι εκείνος θα που επικοινωνήσει με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.
 
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς τι θα πράξει το ΑΚΕΛ αν περάσει ο κ. Μαλάς στον δεύτερο γύρο και κατά πόσο θα υπάρξει ή όχι συνεργασία και πάνω σε ποια βάση με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, ο Άντρος Κυπριανού υπέδειξε πως το τι θα πράξει ο κ. Μαλάς θα εξαρτηθεί από την ώρα εκείνη.
 
«Εμείς», υπογράμμισε, «θα συζητήσουμε μαζί του, θα διατυπώσουμε τη δική μας άποψη, η οποία βασίζεται πάνω στην αρχή ότι δεν μπορούν να διαφοροποιηθούν βασικές θέσεις οι οποίες υπάρχουν στο προεκλογικό του πρόγραμμα. Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Μαλάς θα απευθυνθεί στους πολίτες θα απευθυνθεί στις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων, από εκεί και πέρα θα εξαρτηθεί».
 
«Όμως», συνέχισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, «να μου επιτρέψετε να πω κάτι άλλο. Ακούω τον κ. Παπαδόπουλο να λέει ότι είναι ο μόνος που μπορεί να μας απαλλάξει από τον κ. Αναστασιάδη.
 
Πριν μερικές βδομάδες σε τηλεοπτική εκπομπή περηφανευόταν ότι το 2013 εξέλεξε τον κ. Αναστασιάδη. Ποιο Νικόλα να πιστέψουμε λοιπόν; Εκείνον που εργάστηκε για να εκλεγεί ο κ. Αναστασιάδης ή εκείνο που λέει ότι θα μας απαλλάξει από τον κ. Αναστασιάδη;
 
Και θέλω να πω και το εξής. Λένε με βεβαιότητα ότι είναι ο μόνος που μπορεί να κερδίσει τον Αναστασιάδη. Γιατί; Εάν θεωρούν το ΑΚΕΛ ως δεδομένο, την ώρα που το χαρακτηρίζουν, την ώρα που προσπαθούν να το απαξιώσουν στην κοινή γνώμη, την ώρα που διαστρεβλώνουν τις θέσεις μας για να μας παρουσιάζουν με ένα πρόσωπο διαφορετικό στη κοινωνία, νομίζω ότι κάνουν μεγάλο λάθος».
 
Ερωτηθείς εάν περάσει ο Νικόλας Παπαδόπουλος στο δεύτερο γύρο οι επαφές θα γίνουν μεταξύ του Ν. Παπαδόπουλου και του ΑΚΕΛ χωριστά από τις επαφές του κ. Παπαδόπουλου και του κ. Μαλά, ο Άντρος Κυπριανού απάντησε:
 
«Μα δεν έχουμε πει τίποτε απολύτως για επαφές με κανένα. Θα ξεκαθαρίσω ότι εμείς έχουμε επιλογή και στον πρώτο και στο δεύτερο γύρο. Και αυτή επιλογή θα είναι ο Σταύρος Μαλάς.
 
Απλώς, επειδή τους ακούω να λένε με κομπορρημοσύνη ότι ο Ν. Παπαδόπουλος κερδίζει το Ν. Αναστασιάδη, διερωτώμαι πού το βασίζουν. Δεν λένε κάτι τέτοιο οι δημοσκοπήσεις. Τα αποτελέσματα του Σ. Μαλά είναι καλύτερα στο δεύτερο γύρο απ’ ότι του Ν. Παπαδόπουλου, στις τελευταίες τουλάχιστον δημοσκοπήσεις».
 

Δειτε Επισης

Έτοιμη για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς
Με ομογενείς συναντάται ο Πρόεδρος στη Νέα Υόρκη
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ