Υποστήριξη στον Ν. Αναστασιάδη για τις προεδρικές, εκφράζει ο Ζόζεφ Ντόουλ εκ μέρους του ΕΛΚ

Την πλήρη υποστήριξή του στον Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ως προεδρικό υποψήφιο του ΔΗΣΥ, ο οποίος ανήκει στην πολιτική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος του ΕΛΚ, Ζόζεφ Ντόουλ, αναφέροντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κατά τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό,  "δημιούργησε επιδέξια τις συνθήκες που ανάγκασαν την Τουρκία να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τις ευθύνες της" και έφερε στο προσκήνιο την ουσία του προβλήματος δηλαδή τον "τερματισμό των εγγυήσεων και των παρεμβατικών δικαιωμάτων, όπως και την αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο".

Σε γραπτό του μήνυμα ενόψει των εκλογών, ο Πρόεδρος του ΕΛΚ χαρακτηρίζει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ως "ένα αφοσιωμένο Ευρωπαίο ηγέτη που παλεύει με πάθος και ακούραστα για να επαναφέρει την Κύπρο σε μια πορεία ευημερίας και σταθερότητας, η οποία θα έχει απεριόριστες προοπτικές" και εκφράζει την πεποίθηση ότι οι Κύπριοι πολίτες "θα εναποθέσουν εκ νέου την εμπιστοσύνη τους στον Νίκο Αναστασιάδη και θα ανανεώσουν την εντολή του ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει το όραμά του για μια ανανεωμένη, ευημερούσα Κύπρο".

Στο γραπτό του μήνυμα, ο Πρόεδρος Ντόουλ αναφέρει, "τα τελευταία πέντε χρόνια, η Κύπρος μετετράπη από μια χώρα στα πρόθυρα της κατάρρευσης σε μια αναπτυσσόμενη οικονομία και ένα ευρωπαϊκό πρότυπο ευημερίας" και σημειώνει ότι "ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του είχαν σκληρή δουλειά, αλλά κατόρθωσαν να αναστήσουν την κυπριακή οικονομία και να φέρουν νέα ελπίδα για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος".

Αλλά, προσθέτει, "η αποστολή του Νίκου Αναστασιάδη δεν έχει τελειώσει ακόμα και πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά. Ενώ η αντιπολίτευση δεν προσφέρει παρά μόνο λαϊκιστικές και εξωπραγματικές λύσεις, το κυπριακό μέλος του ΕΛΚ, ο ΔΗΣΥ, προσφέρει σταθερότητα, ανάπτυξη και ασφάλεια στην περιοχή".

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του ΕΛΚ, "ο λαός της Κύπρου υπέφερε από τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά αρνήθηκε να αφήσει τη χώρα να μαραθεί. Με κουράγιο και αποφασιστικότητα, εμπιστεύτηκαν τον Νίκο Αναστασιάδη. Οι θυσίες των Κυπρίων πολιτών, οι γενναίες αλλά δύσκολες αποφάσεις του Προέδρου και οι καλά οργανωμένες πολιτικές μεταρρυθμίσεις έχουν αποδώσει. Η Κύπρος κατάφερε να γίνει μια σύγχρονη ιστορία επιτυχίας που αποτελεί παράδειγμα για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στην πορεία προς την ανάκαμψη".

Αναφερόμενος στο Κραν Μοντανά, ο Πρόεδρος του ΕΛΚ τονίζει ότι "κατά τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδειξε μεγάλη δύναμη και δέσμευση στο όραμα του τερματισμού της τουρκικής κατοχής και της επανένωσης της Κύπρου και του λαού της".

"Η ηγεσία και η αποφασιστικότητα του Προέδρου", λέει ο Ζ. Ντόουλ, "διασφάλισε ότι οι διαπραγματεύσεις προχώρησαν".

"Δημιούργησε επιδέξια τις συνθήκες που ανάγκασαν την Τουρκία να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τις ευθύνες της για το κυπριακό πρόβλημα και έφερε στο προσκήνιο την ουσία του Κυπριακού, που δεν είναι παρά ο τερματισμός των εγγυήσεων και των παρεμβατικών δικαιωμάτων, όπως και η αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο", αναφέρει.

"Παρά τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετώπισε, παρέμεινε αποφασισμένος και, αφοσιωμένος στις βασικές του αρχές και πιστή στη θέληση των Κυπρίων για την επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης που να συμβαδίζει πλήρως με το δίκαιο, τις αξίες και τις αρχές της ΕΕ", καταλήγει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος του ΕΛΚ.
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έτοιμη για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς
Με ομογενείς συναντάται ο Πρόεδρος στη Νέα Υόρκη
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ