Τρέμουν εφησυχασμό και χαλαρή ψήφο στο στρατόπεδο Αναστασιάδη

Λίγα μόλις 48ωρα πριν από το άνοιγμα της κάλπης, οι υποψήφιοι, τα επιτελεία τους και τα κόμματα που τους υποστηρίζουν κορυφώνουν την προεκλογική τους προσπάθεια και κτυπούν τα ρέστα τους για ευόδωση των εκλογικών τους στόχων.
 
Μέσα από συνεχείς μετρήσεις που τρέχουν προς παρακολούθηση της πορείας των υποψηφίων τους στην τελική ευθεία προς τις προεδρικές εκλογές-έπειτα και από το debate της περασμένης Δευτέρας-, τα επιτελεία αναπροσαρμόζουν τη στρατηγική τους, ρίχνοντας τα δίκτυα τους πλέον σε στοχευμένες ομάδες του εκλογικού σώματος.
 
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο στρατόπεδο του Νίκου Αναστασιάδη, αυτό στο οποίο επικεντρώνονται είναι στο ν’ αποφευχθεί ο όποιος εφησυχασμός ανάμεσα στους υποστηρικτές του κατά τον πρώτο γύρο, δεδομένου ότι θεωρείται βέβαιο πως περνά στον δεύτερο γύρο, με αποτέλεσμα είτε να μην πάνε να ψηφίσουν είτε να δώσουν την ψήφο τους στην πρώτη Κυριακή σε άλλο υποψήφιο με την προοπτική να ψηφίσουν τον κ. Αναστασιάδη στην δεύτερη.  
 
Είναι ακριβώς στο πλαίσιο αυτό που κρίθηκε σκόπιμο από τους επιτελείς του Προέδρου της Δημοκρατία η χθεσινή του δήλωση, διά της οποία ζήτησε ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή και έστειλε το μήνυμα πως καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη, ούτε προς στην αποχή ούτε προς κανέναν άλλο υποψήφιο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ν. Αναστασιάδης: Ζητώ ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή

Με την παρέμβασή του αυτή, ο Νίκος Αναστασιάδης επιχείρησε ουσιαστικά να θέσει τέρμα στις όποιες πιθανές σκέψεις υποστηρικτών του-όπως εκδηλώνονται μέσα από σχετική φημολογία που αναπτύσσεται εδώ και αρκετές βδομάδες-, για πριμοδότηση του Σταύρου Μαλά στον πρώτο γύρο προκειμένου να περάσει στον δεύτερο και να είναι αυτός ο αντίπαλος του Προέδρου της Δημοκρατίας τη δεύτερη Κυριακή. Στη λογική όλα αυτά πάντοτε, ότι ο κ. Αναστασιάδης κερδίζει πιο εύκολα τον κ. Μαλά παρά τον Νικόλα Παπαδόπουλο.  
 

Και μολονότι τουλάχιστον δημοσκοπηκά αποτυπωμένο αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα, ότι δηλαδή ο Νίκος Αναστασιάδης φαίνεται να κερδίζει πιο εύκολα τον Σταύρο Μαλά, τόσο ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και οι έχοντες το πρόσταγμα του προεκλογικού του αγώνα, αναγνωρίζουν πως αυτό που προέχει είναι η εξασφάλιση του μέγιστου δυνατού ποσοστού από τον ίδιο την πρώτη Κυριακή, ως μια γερή παρακαταθήκη ενόψει του δεύτερου, ανεξαρτήτως αντιπάλου.
 
Εξ ου και το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε δια της χθεσινής του δήλωσης, πίσω από τις λέξεις της οποίας αυτό που ήθελε να πει ήταν σαφές:
 
*Μην πριμοδοτήσετε τον Σταύρο Μαλά,
*μην ψηφίσετε οποιονδήποτε άλλο στον πρώτο γύρο, τον οποίον ενδεχομένως θεωρείτε ακίνδυνο ενόψει του δεύτερου,
*μην επαναπαυτείτε στο ότι περνάμε και να επιφυλαχθείτε όσον αφορά την άσκηση του εκλογικού σας δικαιώματος για την ερχόμενη βδομάδα.
 
 «Ένα ψηλό ποσοστό στον α’ γύρο των εκλογών», τόνισε ο Νίκος Αναστασιάδης, «είναι η απάντηση στις επικίνδυνες συνταγές για τη σταθερότητα της χώρας. Ψηλό ποσοστό στον α’ γύρο, διασφαλίζει την επιτυχία στον β’ γύρο, έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου».
 

Δειτε Επισης

Έτοιμη για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς
Με ομογενείς συναντάται ο Πρόεδρος στη Νέα Υόρκη
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ